Sreda 18.11.2015.
13:40 >> 17:13h
Tanjug

Haos u Prištini: Povređena četiri policajca, privedeno 13 demonstranata

Tanjug/AP
Na ulicama Prištine vodio se pravi rat između demonstranata i policije

Demonstranti su protiv policije upotrebili farbu, pa je situacija počela da izmiče kontroli, a policija je uzvratila suzavcem.

Kosovska policija je odmah po dobijanju dojave da je opozicija krenula ka zgradi vlade, formirala kordon ispred tog objekta.

Deo opozicije je krenuo ka zgradi vlade kada se saznalo za hapšenje poslanice Bujup, dok su se predstavnici Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja uputili ka zgradi Osnovnog suda kako bi podržali svoju partijsku koleginicu za koju je tužilaštvo tražilo meru pritvora od 30 dana.

Tanjug/AP
Kosovska policija privela je najmanje 13 demonstranata

Tokom demonstracija policija je, kako se navodi, zaplenila torbu punu "molotovljevih koktela", a izazvana je značajna materijalna šteta.

Policija, međutim, nije potvrdila pisanje medija da je jedan šestogodišnjak, učenik osnovne škole, izgubio svest od posledica udisanja suzavca.

Tim povodom se oglasio Savet roditelja Kosova saopštenjem u kome je izražena zabrinutost zbog uključivanja dece i đaka u proteste i razna okupljanja zbog čega im je, osim toga što gube časove, ugroženo i zdravlje, prenela je Koha.net.

Savet je u saopštenju apelovao na sve đake i njihove roditelje da učenje i škola treba da budu njihov prioritet.

2024 © - Vesti online