Sreda 18.11.2015.
10:43 >> 12:29h
alo.rs, Tanjug

Neuspešno i uspešno hapšenje Kurtija i Bujupijeve

youtube.com/printscreen
Opkolili zgradu u kojoj živi

Izvori Kohe Ditore iz Ustavnog suda Kosova su potvrdili da je na prostoru kod ulaza i Sud viđena ručna bomba u blizini generatora, što je potvrdila i kosovska policija. 

Zgrada Ustavnog suda, koja se nalazi u blizini zgrade vlade, okružena je policijom i kontradiverzionim jedinicama, izjavio je očevidac sa lica mesta. 

Uzaludna opsada Kurtija

Jake policijske snage opkolile su zgradu u kojoj živi bivši predsednik pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti, javljaju mediji.

Policija je razbila vrata stana Aljbina Kurtija, pošto se iz njega niko nije javljao na pozive policije, javlja dopisnik RTS-a.

Kurti nije bio u stanu.

Osnovni sud u Prištini je u utorak izdao nalog za hapšenje četiri poslanika kosovskog parlamenta, Aljbina Kurtija, Albuljene Hadžiu, Donike Kadaj Bujupi i Fatona Topaljij, pod sumnjom da su minulih nedelja u skupštinskoj sali aktivirali suzavac. 

"Prekinite hajku, nećemo odustati"

Opozicioni radikalni pokret Samoopredeljenje i Alijansa za budućnost Kosova zatražili su od nadležnih kosovskih organa oslobađanje privedene, poslanice ABK Donike Kadaj-Bujupi i prekid hajke na opoziciju. Opozicija je poručila vlasti da neće odustati od zahteva za povlačenje sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština, kao i sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom. 

Uhapšena poslanica

Mediji u Prištini su javili da je uhapšena šefica poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Donika Kadaj Bujupi. Ona je uhapšena po nalogu suda ispred njene kuće i prebačena je u Palatu pravde.

2024 © - Vesti online