Utorak 17.11.2015.
19:00
Tanjug

Brate, predaj se!

Twitter
Pozvao brata da se preda

Mohamed Abdeslam, čiji je brat Salah glavni organizator napada, dao je izjavu za francusku televiziju BFM, u kojoj je rekao da je njegov brat bio pobožan, ali nije pokazivao da je radikalni islamista, prenela je agencija AP.

- Naravno da ga pozivam da se preda policiji. Najbolje bi bilo da se on preda, kako bi pravosudni organi razjasnili sve što se dogodilo - rekao je Mohamed.

I sam Mohamed je bio uhapšen i ispitivan posle terorističkih napada u Parizu, ali je juče pušten na slobodu.

On je dodao da se njegov brat povremeno molio i odlazio u džamiju, ali je takođe nosio zapadnjačku odeću poput farmerki i džempera i nije pokazivao znakove radikalizacije.

Francuske i belgijske vlasti su izdale poternicu za Salahom Abdeslamom, koji stoji iza napada i čiji je brat bio među napadačima, a francuski zvaničnici su danas rekli da drugi odbegli osumnjičeni krivac još nije identifikovan, prenosi AP.

Trojica neimenovanih francuskih zvaničnika izjavila su u sredu da je analiza o nizu napada izvedenih u Parizu 13. novembra pokazala da postoji još jedna osoba koja je direktno umešana u napade, a koja još nije pozvana na odgovornost, te da je potraga za tom osobom u toku.

2024 © - Vesti online