Utorak 17.11.2015.
14:05
Tanjug

Vučić: Nećemo se obaviti bodljikavom žicom

Tanjug
I to je sam odlučio, ništa nas nije pitao!

Premijer Aleksandar Vučić obišao je sa visokim komesarom UN za izbeglice Antonijom Guterešom privremeni prihvatni centar za migrante u Preševu, gde su se upoznali sa procedurom i uslovima u kojima migranti borave.

- Srbija će primati i pokazivati solidarnost i humanost prema svim ovim ljudima. To će dobro govoriti o našoj zemlji, ali i tim ljudima dobro o našem narodu. To će nam se jednog dana vratiti kroz njihovu ljubav i poštovanje - rekao je Vučić.

On je naglasio da će se na granicama sprovoditi i da se već sprovode kontradiverzioni prelgedi, kako bi se obezbedila bezbednost svih građana Srbije i dodao da će naša zemlja nastaviti da brine o izbeglicama jer su "u 99,99 odsto slučajeva to dobri ljudi, proterani sa ognjišta, naterani da napuste zemlju zbog terorizma i raznih drugih razloga".

Mirjana Milenkovski iz UNHCR rekla je Tanjugu da trenutno u prihvatnom centru boravi oko 600 ljudi, a da se očekuje da će u toku dana organizovanim prevozom stići još 500 izbeglica koje dolaze vozom iz Makedonije.

Ona je rekla da uobičajeno dnevno kroz centar prodje oko 5.000 ljudi i da se većina zadrži samo nekoliko sati, a onda odlazi za Šid. Migranti se u prihvatnom centru u Preševu registruju i prođu proceduru.

2024 © - Vesti online