Utorak 17.11.2015.
14:20
Tanjug

Haradinaj: Sukob sa policijom zbog pokušaja hapšenja Kurtija

Tanjug/AP
Razjareni Kurti u sukobu sa članovima kosovskog Parlamenta

- Policija je htela ponovo da uhapsi Kurtija, i zbog toga je u tom trenutku i došlo do sukoba sa policijom - rekao je Haradinaj.

On je dodao da je što se opozicije tiče za danas je sve gotovo.

Opozicija je, naime, danas ponovo blokirala rad parlamenta na čijem dnevnom redu je bilo usvajanje Nacrta budžeta Pokrajine za 2016.

Američki ambasador u Prištini Greg Delavi upozorio je vlast i opoziciju da moraju da prestanu sa nasiljem i opredele se da li su za, kako je rekao, demokratsko Kosovo.

Delavi je rekao da je na strani vlasti, opozicije i zaposlenh u parlamentu koji pokušavaju da rade u ovim teškim uslovima.

Tri opozicione stranke, koje se protive primeni sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština, opstruisale su rad skupštine bacanjem suzavca u glavnoj salli, pa je zasedanje nastavljeno u sporednoj bez prisustva poslanika tih stranaka.

Istovremeno ispred zgrade parlamenta došlo je do sukoba policije i demonstranata, koji su se ispred sporednog ulaza u parlament okupili u znak podrške opozicionim poslanicima.

Ministar policije Baki Keljani je rekao da su demonstrantni koristili suzavac i molotovljeve koktele, te da je jedan plicijski automobil uništen.

Keljan je rekao da su dve osobe, kod kojih je pronađen molotovljev koktel, privedene.

2024 © - Vesti online