Utorak 17.11.2015.
12:34 >> 13:35h
Tanjug, Vestionline, Srna

Putin obećao, Putin ispunio: Za oboren avion Rusi preoravaju Raku!

Reuters
Snažni udari na položaje džihadista: Ruski avioni bombardovali Raku

- U ovom trenutku Rusi žestoko gađaju grad Raku, što znači da i oni postaju svesni opasnosti od Islamske države - navodi izvor.

Ruska vojna intervencija u Siriji traje od 30. septembra, a do sada su uništena brojna uporišta islamista u toj zemlji.

Avion kompanije "Kogalimavija" srušen je 31. oktobra na Sinajskom polustrvu, a u nesreći je stradalo svih 224 putnika i članova posade. Odgovornost za pad aviona, ali i za terorističke napade u Parizu preuzela je Islamska država.

Sudeći po snažnim udarima najpre francuskih, a zatim i ruskih aviona, svet je, izgleda, započeo snažnu borbu u cilju uništenja Islamske države

Rakete i iz Sredozemlja

Ruska vojska pokrenula je vazdušne udare protiv uporišta Islamske države u gradu Raki na severu Sirije i krstarećim raketama ispaljenim sa svojih brodova u Sredozemnom moru, piše francuski list "Mond", pozivajući se na francuskog zvaničnika.

Američki zvaničnik rekao je Rojtersu da je Moskva izvršila veliki broj napada u Siriji koristeći i krstareće rakete ispaljene sa mora i bombardere velikog dometa.

Isti izvor navodi da je Rusija obavijestila Vašington pre napada, što je u skladu sa sporazumom o bezbednosti vazdušnog prostora, prenosi "Raša tudej".

2024 © - Vesti online