Utorak 17.11.2015.
09:34 >> 13:48h
rs-lat.sputniknews.com

Grčka: Kamenje rušilo kuće, luka potonula

wired.com
Kamenje rušilo kuće i ubilo dve žene

Potres se dogodio nešto pre 9.30 po lokalnom vremenu i jako se osetio na ostrvu.

Vatrogasci su saopštili da je 82-godišnja žena poginula u selu Atani pošto se zid srušio na nju, dok je jedna 69-goodišnja žena u drugom selu poginula kada je stena pala na njenu kuću. Četiri osobe su smeštene u bolnicu.

Televizija ERT je prenela da je potonuo deo luke u Vasilikiju, koja se nalazi na delu Lefkade najteže pogođenom zemljotresom. Škole u Lefkadi i Kefaloniji su zatvorene iz predostrožnosti.

Nekoliko zgrada je oštećeno u snažnom zemljotresu koji je pogodio područje kod zapadnog grčkog ostrva Lefkada, saopštila je grčka policija. 

Atinski institut za geodinamiku saopštio je da je epicentar zemljotresa jačine 6 stepeni bio zapadno od Lefkade u Jonskom moru.

- Jedna žena je poginula kada je se srušila štala i pokušavamo da izvučemo njeno telo ispod ruševina - rekao je Nikos Rombotis (61), vlasnik prodavnice suvenira u selu.

Zemljotres je oštetio glavni put u jugozapadnom delu ostrva.

Stanovnici su izleteli na lice, rekao je za grčke medije gradonačelnik Kostas Drakontaeidis.

Prema geološkom institutu u Atini, potres se dogodio u moru, na 283 kilometara zapadno od Atine. Grčki mediji javljaju da se potres osetio na celoj zapadnoj strani zemlje, od granice s Albanijom do Peloponeza, kao i u Atini.

2024 © - Vesti online