Utorak 17.11.2015.
02:44
B. Simonović - Vesti

Krvavi pir mahnitog zeta

wikimedia.org/Niels Noordhoek
Vučić Džiknić sa nekoliko hica pištoljem ubio tasta

Ubica se nije na tome zaustavio, već je teško ranio taštu Ivku Asanović (71) i suprugu Olgu sa kojom se razvodio. Potom je pobegao iz vile do hotela Zlatibor u Sutomoru, gde je sebi ispalio metak u glavu. Još živ i sa teškim povredama prebačen je u bolnicu, a lekari se bore za njegov život, kao i za život njegove tašte koja je pogođena metkom pored kičme, dok je supruga suludog ubice pogođena u grudi i nakon pregleda utvrđeno je da se ne nalazi u životnoj opasnosti.

Dok se lekari bore za živote teško povređenih, na videlo su isplivali motivi nesvakidašnjeg zločina i poremećenih porodičnih odnosa. Džiknić se nedavno vratio s privremenog rada u Nemačkoj i s porodicom živeo u Beranama. U septembru se rastavio od supruge Olge koja ga je napustila, vratila se roditeljima i povela decu sa sobom. Na sve zahteve upućene Centru za socijalni rad u Beranama da mu se omogući da viđa i posećuje decu, u toj ustanovi su ostali gluvi, tvrdeći da ne znaju gde se deca nalaze. Ništa nisu preduzeli ni kada im je Džiknić doneo fotografije dece snimljene pred školom u Baru, što je bio dokaz da se nalaze s majkom u roditeljskoj vili u Čanju.

Deca na sigurnom

U vreme kada je Džiknić započeo svoj krvavi pir u vili Asanovića tamo se nalazilo dvoje od četvoro njegove dece. Ona srećom nisu povređena, a nakon masakra, brigu o njima će privremeno preuzeti rodbina i biće pod nadzorom Centra za socijalni rad, javljaju crnogorski mediji.

Kako je Džiknić pokazivao znake nasilničkog ponašanja, pre mesec dana pozvan je u policiju po prijavi SOS kuće za žrtve nasilja iz Nikšića. Razgovor se sveo na saslušanje i opomenu da se ne može nasilnički ponašati?!

2024 © - Vesti online