Utorak 17.11.2015.
04:30
Men's Health

Napravite najukusnije kobasice ikada

pixabay.com
Napravite kobasice kao pravi majstor

- Svinjsko meso, svinjska mast i začini – od toga se prave najbolje kobasice - kaže Nikolaus Bala, izvršni šef Bar Tartina u San Francisku, na čijem se jelovniku nalaze moderne verzije tradicionalnih vrsta hrane iz severne i centralne Evrope.

- Kobasice u prirodnom omotaču su hrskave, a najukusnije su one koje su blago nadimljene -dodaje on.

Krčkajte

Kobasice će se bolje peći na roštilju ako ih prethodno prokuvate u pivu. Sipajte oko četiri boce piva u lonac srednje veličine. (Trebaće vam dovoljno piva da potpuno prekrijete kobasice.) Zagrejte pivo na srednje jakoj vatri do ključanja; dodajte kobasice i kuvajte ih dok ne očvrsnu, 10 do 15 minuta.

Bacite na vatru

Zagrejte roštilj ili veći tiganj na srednjoj vatri i stavite kobasice da se peku. Povremeno ih okrećite i skinite s vatre kad postanu blago reš, nakon približno 5 minuta. Tako će biti hrskavije i dobiti izraženu dimljenu aromu.

Pojačajte ukus

Pošto se kobasice ispeku, ispržite kolutove crnog luka na malo ulja dok fino ne potamne. Neposredno pre serviranja kobasica, ispecite rasečene zemičke ili komade bageta dok ne omekšaju i ne porumene. Poslužite kobasice u zemičkama, začinjene senfom, kiselim kupusom i prženim lukom.

Obavezni senf

Zaboravite kečap. Kao dopuna i protivteža kobasici treba vam snažan ukus dobrog, jakog smeđeg senfa.

Servirajte savršene salate

Ukusno spremljene kobasice zahtevaju i dobro osmišljene priloge. Isprobajte ove recepte iz kuhinje Nikolausa Bale.

Salata dimljenog krompira

Ispržite pola kilograma mladih krompirića na indirektnoj vatri dok ne omekšaju, oko 20 minuta. Ispržite kolutove crnog luka i šunku nad direktnom vatrom i naseckajte. Pomešajte s jednim sitno iseckanim češnjem belog luka, šakom seckanog peršunovog lista, 2 supene kašike jabukovog sirćeta, 1 kašičicom smeđeg šećera i posolite i pobiberite po ukusu. Poslužite toplo. Ova količina dovoljna je za 4-6 porcija.

Salata od krastavca

U zdeli izmešajte 2 krastavca isečena na kolutove, 2 supene kašike crvenog vinskog sirćeta, 2 kašičice seckane mirođije, 2 kašičice ekstra devičanskog maslinovog ulja i dodajte soli i bibera po ukusu. Ova količina dovoljna je za 4 porcije.

2024 © - Vesti online