Ponedeljak 16.11.2015.
16:02
Tanjug

Miroslav Mišković u bolnici

A. Čukić
Nije se pojavio na suđenju zbog kardio-vaskularnih problema: Mišković

Nakon više od pola sata kašnjenja sa početkom glavnog pretresa, sud je obavešten da je Mišković u bolnici zbog kardio-vaskularnih problema.

Suđenje je zakazano za sutra kada će sud razmotriti medicinsku dokumentaciju o Miškovićevom zdravstvenom stanju i ozbiljnost njegove bolesti.

U objedinjenom procesu, koji je počeo u februaru ove godine, sudi se Miškoviću, vlasniku Nibens korporacije Milu Đuraškoviću i ostalim optuženima za oštećenje putarskih preduzeća i Fabrike maziva iz Kruševca (FAM) koja je bila u vlasništvu Nibes-a. 

Đurašković i ostali optuženi za oštećenje kruševačke fabrike maziva su mahom i na optužnici za oštećenje putarskih preduzeća zajedno sa Miškovićem i još tri optužena, pa im je suđenje spojeno u isti postupak koji vodi ga sudija Maja Ilić.  

Na optuženičkoj klupi sada su Milo Đurašković, Dejan Jeftić, Risto Ristić, Bora Jelić, Branislav Jovasović, Ljiljana Kostić, Srđan Filipović, Miroslav Mišković, Marko Mišković, Milutin Gašević, Zoran Mihailović, Zdravko Rašo, Predrag Filipović, Živojin Petrović i Jadranka Badrić.

Na početku objedinjenog suđenja optuženi su ponovo negirali navode optužnice. 

Protiv Miškovića i Đuraškovića, kao i još osam optuženih, vodi se krivični postupak zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra. Slučaj FAM pokrenut je pre postupka protiv Miškovića. 

Mišković, njegov sin Marko i Đurašković bili su uhapšeni u decembru 2012. godine. Pušteni su da se brane sa slobode, uz jemstva od više miliona evra, a pašosi su im i dalje u sudskom depozitu i ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda. 

2024 © - Vesti online