Utorak 17.11.2015.
03:30
mondo.rs

Da li bi ste putovali u Dildo ili Peniston?

commons.wikimedia.org/Mskim
Putokaz koji vas vodi pravo u Dildo

Mnogi faktori utiču na odluku turista gde će otputovati - kvalitet i cene hotelskog smeštaja, restorana, blizina plaže ako je reč o letovanju... Neka mesta, pak, privlače turiste samo svojim "bezobraznim" imenom.

Zahvaljujući društvenim mrežama, pojedini manji gradovi i sela u Evorpi i Americi postali su popularni među turistima, koji su na mrežama delili fotke neobičnih imena mesta.

Na primer, jedno selo u Pensilvaniji se zove Interkurs, što u prevodu znači seksualni odnos. Smatra se srcem amiškog okruga, a svojim imenom privlači sve više turista.

Peniston (Penistone) je velika pijaca Južnom Jorkširu, a igra reči u nazivu sela Fingringho (Fingringhoe) u Eseksu predmet je šale mnogih turista. Naime, prst se na engleskom izgovara "fingr", reč ring znači prsten, a "ho" je engleski izraz za promiskuitetne žene. Inače, ovo selo je poznato po očuvanoj prirodi, ali i po svom komičnom nazivu.

Sigurni smo da meštani sela Šiterton nisu oduševljeni nazivom mesta, ali zato je turistima itekako zabavno - "šit" na engleskom znači sra*e. Naziv Šiterton selo je dobilo pre sto godina, a u prevodu znači "farma na potoku," mada smo sigurni da je mnogima zabavnije da prevedu samo prvi deo reči.

Gradić Klimaks (Climax) u Džordžiji dobio je ovakvo ime zbog toga što je najviša tačka kod pruge između Savane, Džordžije i Čatahuči reke. "Klimaks" inače znači i orgazam, pa već možete da zamislite turiste koji se fotkaju u određenim pozama pored table na kojoj piše naziv Klimaks.

Meštani austrijskog sela Fucking su 2012. pokušali da promene naziv mesta u Fugging, zato što su mnogi krali table na kojima piše ime, kao suvenir.

Ništa srećniji nisu ni stanovnici gradića Tvet (Twatt) u Škotskoj. Ova reč je žargonski izraz za vaginu, a znači i "malo parče zemlje."

Grad Dildo ime je dobio početkom 18 veka, ali tada ova reč nije imala "bezobrazno" značenje. Dildo je tada označavao sve predmete cilindričnog oblika, a danas turisti jedva dočekaju da se fotkaju pored naziva Dildo.

2024 © - Vesti online