Nedelja 15.11.2015.
20:47 >> 22:30h
b92.net, Tanjug

Nove informacije: U Parizu povređeno 14 Srba, sedmoro teže

Tanjug/AP
Najveći broj Srba povređen je u eksploziji nedaleko od stadiona

Ristić je rekao da je u napadima u petak uveče, ranjeno ukupno 14 srpskih državljana, ali da je sedmoro, s lakšim povredama, posle ukazane pomoći pušteno kućama.

Državljanka Srbije Ljiljana Pavlović, kojoj se posle napada kod stadiona u Parizu izgubio trag, danas je pronađena živa u bolnici "Pitije salpetrijer", ali je u veoma teškom stanju.

- Ona je u besvesnom stanju, zato do sada nije ni evidentirana i nije mogla da da podatke o sebi. Pošto smo utvrdili da postoji jedna neidentifikovana žena, došli smo ovde i doveli njenu rođaku koja je potvrdila da je reč o Ljiljani Pavlović - rekao je Ristić.
- Ljiljana Pavlović je u jako teškom stanju i u životnoj je opasnosti, naveo je ambasador Ristić.

Srpski ambasador je do sad posetio petoro od šestoro, sa Ljiljanom sedmoro, srpskih državljana povređenih u napadima u Parizu.

- U najtežoj situaciji je Aco Pavlović, Ljiljanin suprug, ali on nije životno ugrožen. Ostali su teško povređeni, ali su dobro i oporavljaju se - rekao je Ristić.

O Ljiljani Pavlović Atanasković, rodom iz Kraljeva, do danas nije bilo nikakvih vesti, dok je njen suprug Aca Pavlović, koji je sa njom kod francuskog nacionalnog stadiona prodavao šalove francuske reprezentacije pred utakmicu s Nemačkom, teško ranjen.

U familiji 40-godišnje Ljiljane u Kraljevu pored telefona neprestano su bili majka Snežana, otac Budimir, brat Milan, baka Marija i ćerka Tamara. Oni su zahvalili srpskoj ambasadi u Parizu na naporima da ona bude pronađena.

- Aco je u teškom stanju, operisao je glavu, ruku, noge, sav je u zavoju, u cevkama je, samo što ne umre - kaže Tamara.

O Ljiljaninom suprugu Acu, koji je rođen u Parizu, njegove sestre, koje takođe žive u Francuskoj prestonici, javile su Atanaskovićima da je on u kritičnom stanju i da se nalazi u bolnici.

Ispred stadiona u Parizu, Aco i njegova supruga Ljiljana bili su, prema tvrdnjama familije, na metar udaljenosti. Ostalo im je da prodaju svega deset šalova, pa da krenu kući. Međutim, tu ih je zatekla strašna eksplozija.

2024 © - Vesti online