Nedelja 15.11.2015.
18:50
Srna, Tanjug

Protest u Podgorici: Ne odustajemo dok ne padne Vlada Mila Đukanovića!

facebook/Mia Borisavljević
Protest crnogorske opozicije u centru Podgorice

Funkcioner DF Branko Radulović je okupljenima poručio da DF neće odustajati do ostvarenja cilja.

- Mi nismo horda i rušitelji, nego najveća gospoda Crne Gore. Umesto lažnih, napravićemo prave institucije - kazao je Radulović.

Funkcioner DF Predrag Bulatović izjavio je da su građani u nedelju uveče otvorili novi proces.

- Završićemo večeras skup ispred parlamenta, gde su pokušali da nas zaustave zauvek. Nismo odustali od zahteva, tražimo pad Vlade. Nakon ovog skupa biće više skupova u gradovima, a i veliki u Podgorici, koji će značiti pad Vlade - kazao je Bulatović.

Okupljenima se putem audio poruke obratio i bivši bokserski šampion Miodrag Mijo Martinović, koga su pripadnici crnogorskog SAJ-a pretukli 24. oktobra, a koji je podržao protest i rekao da "svi treba da se ujedine u borbi protiv nepravde."

Funkcioner DF-a Slaven Radunović poručio je okupljenima da lider DPS Milo Đukanović "obesmišljava svaki pokušaj dijaloga u parlamentu". Organizatori najavljuju da će tokom šetnje zapaliti sveće za sve žrtve tranzicije.

Kako je javila RTCG na podgoričkom Trgu se okupilo mnogo manje građana nego na protestu 24. oktobra, a okupljeni su, između ostalog, skandirali "Kosovo je srce Srbije". U centru grada bile su prisutne jake policijske snage, ali u manjem obimu nego na prethodnom protestu.

Pristalice opozicionog Demokratskog fronta su posle održanog protesta izveli performans u kojem su, kako su naveli, "živim lancem" opkolili crnogorske institucije. Lideri DF-a su poručili da su spremni na dijalog, ali samo oko prelazne vlade, prenela je RTCG.

Oni su ponovili, na kraju protesta, da traže formiranje prelazne vlade, koja bi pripremila poštene izbore. Protest je završen bez incidenata, a lideri DF-a su najavili nove mitinge u Nikšiću i Podgorici.

2024 © - Vesti online