Ponedeljak 16.11.2015.
01:00
B. Grujić - Vesti

Bizarna saobraćajka kod Zrenjanina: Doživeo infarkt, pregazio staricu

B. Grujić
Mesto nesreće: Kombi skrenuo s puta i očešao sabraćajni znak

Kombi novosadskih registarskih oznaka kojim je upravljao Žarko Jovanović (61) iz Mošorina kretao se iz centra Farkaždina u pravcu Zrenjanina. Iznenada je vozilo skrenulo sa puta i udarilo u saobraćajni znak. Na putu mu se našla i starica Blagica Spasić (66), koja je drumom gurala kolica sa dve vreće stočne hrane. Nju je kombi pregazio i nesrećna žena je izdahnula na licu mesta, samo pedesetak metara od porodične kuće. Prema prvim rezultatima istrage, Jovanović je u toku vožnje doživeo srčani udar, ispustio volan iz ruku, što je izazvalo nesreću.

- Kombi je Blagicu bukvalno pokosio i polomio kičmu. Prizor je bio stravičan. Bespomična je ležala na travi pored puta u lokvi krvi - vidno uznemirena kaže komšinica nesrećne žene Zora Milenković, koja je bila očevidac nesreće.

Stanovnici Farkaždina su pokušali da unesrećenima priteknu u pomoć.

- Naišao sam samo nekoliko trenutaka po nesreći. Žarka znamo jer je često dolazio u naše selo i bavio se otkupom stoke. Izgleda da je doživeo težak infarkt, pa je izgubio kontrolu nad vozilom. Pokosio je saobraćajni znak i zaustavio se ispred kuće Velimira Babića - kaže jedan od meštana.

Inače raskrsnica ulica Toze Markovića i Sonje Marinković je vrlo opasna i poslednjih godina pokazala se kao vrlo kobna - kaže Velimir Babić ispred čije kuće se dogodila nesreća.

- U razmaku od samo 150 metara poslednjih nekoliko godina dogodilo se pet nesreća u kojima su žrtve saobraćajki preminule. Prošle godine je na gotovo istom mestu kamion koji je prevozio repu pokosio čoveka koji se peške kretao ivicom druma, jer trotoara pored kuća nema - kaže Babić.

2024 © - Vesti online