Nedelja 15.11.2015.
12:21
sputniknews.com

Pariz: Napad izveli tinejdžeri, uhapšeno šest osoba

Reuters
Tinejdžeri "sejali smrt" po Parizu

Jedan od terorista koji su izveli teroristički napad u Parizu bio je osuđivan 8 puta,  saopštili su istražitelji za Radio Evropa 1. Kako piše francuski "Figaro“, jedan od njih je stanovnik Pariza.

- Bivši sitni huligan, poznat po osam krivičnih presuda između 2004. i 2010. godine, ali nikad nije bio zatvorski osuđivan - piše list.

List "Parizijen“ javlja da se jedan od napadača zvao Ismail M. On je imao 29 godina i živeo je u Šartru.    

Francuska policija je saopštila da je pronađeno vozilo koje su teroristi koristili tokom napada. Vozilo je locirano u istočnom delu Pariza, prenosi AFP. 

Policija je ranije saopštila da je objavila poternicu za crnim vozilom marke „seat“ sa inostranim registarskim tablicama.

Jedan od terorista koji je učestvovao u napadima u Parizu registrovan je kao izbeglica 8. oktobra u izbegličkom centru u Opatovcu u Hrvatskoj.

Teroristi koji su izvršili niz napada u Parizu koristili su skoro identične eksplozivne naprave, saopštili su francuski zvaničnici.

Uhapšeno šest osoba

Reuters

Tokom pretresa policije "uhapšeno je bilo šest članova porodice jednog od terorista-samoubica koji je učestvovao u napadu na pozorište 'Bataklan'. Među njima su otac i brat teroriste“ - navodi se u saopštenju tužilaštva Francuske.prenosi televizija BFMTV, pozivajući se na francusko tužilaštvo

U terorističkim napadima širom Pariza i masakru u dvorani „Bataklan“ ubijeno je 129 ljudi, a povređeno 352, od kojih je 99 u kritičnom stanju. Francuski specijalci neutralisali su napadače koji su u koncertnoj sali ubili 120 talaca.

2024 © - Vesti online