Nedelja 15.11.2015.
12:43
Srna

Vulin: A kako da utvrdimo ko je terorista?

Tanjug
Izvin'te, ali nikome ne piše na čelu da je terorista

- Bilo bi naivno misliti da će neko ko je zabeležen u svetskim evidencijama terorističkih grupa doći pod svojim imenom i dati svoj pasoš i reći - "molim vas, uhapsite me" -rekao je Vulin povodom informacije da je jedan od terorista koji su učestvovali u napadima u Parizu prošao balkansku rutu.

On je podsetio da je kroz Srbiju prošlo više od 490.000 ljudi, koji su evidentirani, fotografisani, uzeti su im otisci prsta i dlana, te dodao da je to je najviše što Srbija može da uradi.

Vulin je naveo da u Srbiju migranti u većini slučajeva dolaze bez ikakvog dokumenta i jednostavno kažu kako se zovu i kada su rođeni.

- Potpuno je normalno i moguće da ima među tim ljudima onih koji su u ko zna kakvim nezakonitostima, imate i obične kriminalce i teroriste. Ali, ne možete zbog toga da se ponašate tako da svakog migranta smatrate teroristom - rekao je Vulin.

On je dodao da će, nakon terorističkog napada u Parizu, provere migranata, koji prolaze kroz Srbiju duže trajati.

- Da li je moguće da se nešto desi? Naravno da je moguće. Bilo je moguće svih ovih meseci, bilo je moguće i pre migrantske krize. U svakoj zemlji na svetu postoji neki bolesnik, koji bi bio u stanju da uradi nešto slično - rekao je Vulin, podsetivši na terorističke napade u Kumanovu, Zvorniku, Sarajevu...

2024 © - Vesti online