Subota 14.11.2015.
22:52
Tanjug, Vestionline

Crni bilans napada u Parizu: 129 mrtvih, 99 osoba u kritičnom stanju

Reuters
Do sada je potvrđena smrt 129 ljudi, dok su 352 osobe povređene u napadima

Mere bezbednosti u Francuskoj podignute su na najviši mogući nivo. Predsednik Fransoa Oland proglasio je vanredno stanje u zemlji, zatvorene su granice, škole i fakulteti, državne institucije, ali i pariski metro. Iz predostrožnosti su zatvorene i sve turističke atrakcije u gradu svetlosti, a na ulicama su prisutne jake policjske snage.

Zloglasna teroristička organizacija Islamska država preuzela je odgovornost za napad, uz pretnju da, sve "dok savezničke snage bombarduju položaje Islamske države, oni neće živeti u miru“.

Prema prvim informacijama, napadači su u Francusku došli iz Belgije, a u toj zemlji sprovedeno je i nekoliko racija, u kojoj je uhapšeno nekoliko osoba za koje postoji osnovana sumnja da su povezani sa napadima u Parizu.

Iako detalji o uhapšenima još nisu zvanično objavljeni, belgijski mediji javljaju da je uhapšeno četvoro ljudi, od kojih su troje Belgijanci, dok je četvrti francuski državljanin.

Identitet žrtava još uvek nije saopšten , a strane ambasade i Minitsratsva spoljnih poslova počeli su da iznose informacije o broju stradalih iz njihovih zemalja.

2024 © - Vesti online