Subota 14.11.2015.
13:34
Srna

Srbija podigla bezbednost na najviši nivo

Tanjug
Nikola Selaković: Na svaki napad ćemo odgovoriti

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je posle sednice da je zaključeno da niko u Srbiji ne sme da vodi bilo kakvu vrstu antiislamske i antimuslimanske kampanje.

- Srbija je bila, jeste i biće oaza mira, stabilnosti i bezbednosti u regionu, njeni nadležni organi kao apsolutni prioritetni cilj imaju očuvanje ljudi i imovine na teritoriji Srbije - rekao je Selaković.

On je za TV "Pink" rekao da su mir, bezbednost i stabilnost apsolutni cilj i svi državni organi su dužni da vode računa o tome da nema nikavih izgreda niti neprijateljstava prema bilo kom građaninu, koji nije pripadnik većinskog naroda.

- Bilo kakv izliv netrpeljivosti i netolerancije nije u cilju Srbije i njenih građana. Pojačana kontrola granice podrazumeva veći stepen budnosti i kontrolu svih lica, vozila, na celoj njenoj dužini - dodao je Selaković.

On je ocenio da posle noćašnjih dešavanja u Francuskoj svet i Evropa više neće biti isti i uporedio situaciju sa 11. septembrom i napadom na Njujork.

- Kao što je bio 11. septembar, to je i 13. na 14. novembar u Parizu. Reperkusije svega će osetiti čitava Evropa mnogo jače i više, nego posle terorističkog napada u Njujorku - rekao je Selaković.

Komentarišući informaciju o mogućoj povezanosti jednog crnogorskog državljana sa noćašnjim terostičkim napadima u Parizu, Selaković je rekao da to nije ništa novo i da ta vrsta opasnosti u regionu postoji od devedesetih godina prošlog veka i da se Srbija susretala sa borbom protiv terorizma.

- Građani treba da budu sugurni da će u borbi protiv terorizma Srbija preduzimati sve što ima na raspolaganju da se spreči bilo kakva vrsta terorističkog delovanja u Srbiji...Pozivamo građane da na svaku provokaciju odreaguju mirno i hladne glave - rekao je Selaković.

2024 © - Vesti online