Subota 14.11.2015.
01:18 >> 11:49h
sputniknews.com, Vestionline

Opsada Pariza: 128 mrtvih, proglašeno vanredno stanje!

Reuters
Pripadnici pariskih vatrogasnih brigada u blizini dvorane Betaklan

Preliminarni broj poginulih u terorističkim napadima u Parizu je 128 ljudi, dok ih 99 u teškom stanju, rekao je u subotu izvor iz kancelarije državnog tužioca.

Osam napadača naoružanih "kalašnjikovima" i pojasevima sa eksplozivom u petak kasno uveče izvršili su nekoliko istovremenih napada na šest popularnih lokacija širom Pariza.

Francuske vlasti javile su prvobitno da je u terorističkim napadima ubijeno oko 150 ljudi, a predsednik Fransoa Oland objavio je vanredno stanje u pariskom regionu posle serije napada koji su se u petak uveče dogodili u francuskoj prestonici, naloživši da se zatvore granice da bi se izbegli novi teroristički napadi.

Kad se sve sabere, evropske "demokrate" moraju da shvate da ne mogu da ubijaju ljude širom sveta pod šifrovanim imenima akcija kao što je "Milosrdni anđeo" ili sličnim - zlo se zlim vraća, i to, nažalost, onima koji to najmanje zaslužuju - običnim građanima. Najgore od svega je što se strahuje da broj žrtava u ovoj noći u Parizu nije konačan.

Šta reći u trenucima kad se duhoviti novinari/karikaturisti pariskog "Šarli ebdoa" šale sa ruskim žrtvama iz aviona koji je pao na Sinaju pre dve nedelje, kad su se sprdali sa Srbima, zločincima koji su silovali muslimanke u ratu na ovim prostorima, kad ono muslimanke potom rađaše crnu decu Unproforskih vojnika (čisto da se pomene - Srbi nisu crnci), kad Francuzi misle da je 12 ubijenih novinara te redakcije u terorističkom aktu bitnije od jedne Milice Rakić koju su oni ubili bez ikakvog razloga u zločinačkom združenom poduhvatu? Ne može se tu ništa normalno reći…

Da li se radovati tuđoj nesreći u ovom trenutnku? Nikako. NIKAKO. Treba osuditi one koji se danas ponašaju kao evropske zemlje 1999. godine, koji ubijaju nedužne i slave terorizam. Treba ponuditi pomoć Francuskoj, svaku moguću pomoć, i napomenuti - zlo se ne može pravdati zlim, a loše se uvek lošim vraća.

2024 © - Vesti online