Petak 13.11.2015.
12:12
Tanjug

"Beograd ne pristaje na igru Prištine"

A. Čukić
Već možemo da pretpostavimo kakva će biti ocena Ustavnog suda o ZSO: Marko Đurić

- Nećemo da, kako oni očekuju, sedimo besposleni i nervozno iščekujemo šta će da kaže njihov ustavni sud. Nas to uopšte ne zanima. Imamo usaglašen i potpisan sporazum, imamo rokove, dakle gospodo izvolite sprovedite ono što je dogovoreno - rekao je Đurić povodom izjave ministarke u kosovskoj vladi zadužena za dijalog sa Beogradom Edite Tahiri da ukoliko Ustavni sud Kosova oceni da je Sporazum o ZSO u suprotnosti sa ustavom, onda će taj sporazum ponovo biti predmet dijaloga.

Povodom opstruiranja sporazuma o ZSO, Đurić je naveo da je ustavni sud u Prištini suspendovao primenu briselskog dogovora o ZSO do 12. januara sledeće godine, do kada bi, kaže, navodno trebalo da da ocenu ustavnosti tog dokumenta.

- Uz ovakvu kampanju u prištinskim medijima i političkoj javnosti nije teško zamisliti kakva će ta ocena da bude - rekao je Đurić i naveo da je jasno da Priština nema nameru da stvori pretpostavke za formiranje ZSO u roku koji je nedvosmisleno preciziran u Briselu.

Đurić kaže da je opšte poznata stvar da je ZSO nama glavni motiv za učešće u briselskom dijalogu, a Srbima na Kosovu i Metohiji glavni motiv za učešće u političkom životu i da zato Beograd ne pristaje na igru Prištine.

2024 © - Vesti online