Četvrtak 12.11.2015.
19:59
Tanjug, Vestionline

Ovako Vučić "navlači" investitore

Tanjug
Treba smisliti najjaču "navlakušu". Zar (za početak) nije dovoljno da im kažu da je ovde jeftina radna snaga?!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je, na sastanku sa italijanskim privrednicima, da je Srbija dobro mesto za njihove kompanije, a da je na Vladi da obezbedi mehanizme za podršku tim kompanijama, uključujući za 10 odsto bolje uslove nego što mogu da dobiju bilo gde u okruženju.

- Ako vam neko od okolnih zemalja ponudi neke uslove, dođite u Srbiju gde ćete imati bar 10 odsto bolje uslove, nego na bilo kom drugom mestu u okruženju, uključujući i Rumuniju - rekao je premijer na srpsko italijanskom poslovnom forumu u Privrednoj komori Srbije.

Vučić je istakao da je u Srbiji poslovni ambijent siguran, kao i da Srbija ima brojne prednosti, poput sporazuma o slobodnoj trgovini koje obuhvata tržište od milijardu ljudi. On je precizirao da Srbija ima sporazum o slobodnoj bescarinskoj trgovini sa Ruskom Federacijom, Turskom, Kazahstanom, Belorusijom, kao i da će napraviti dodatne povoljnosti u trgovini s Kinom.

Male plate radnicima, veći profit vama

- To je jedna od komparativnih prednosti Srbije - podvukao je premijer dodajući da ni po jednom pitanju Srbija ne bi zaostajala za drugim zemljama, pa ni po izdašnosti i spremnosti da investotorima pruži infrastrukturnu podršku.

Kao prednosti Srbije, on je naveo još i to da poštujemo pravila EU, ali, da budući da još nije članica, naša zemlja ima veći prostor za delovanje i veću pomoć investitorima, kao i to šda su plate u Srbiji i dalje niže nego u EU, pa je samim tim veći i profit poslodavaca.

Prema njegovim rečima, i Italiju i zemlje Evrope, "drže mala i srednja preduzeća", a i nama je potreban taj preduzetnički duh, da imamo više kompanija koje zapošljavaju od 15 do 100 ljudi.

2024 © - Vesti online