Četvrtak 12.11.2015.
08:49
Tanjug

Radonjić pred Bajern: Izazov za sve...

Tanjug
Bavarci pokazali dobar tim i iskustvo: Dejan Radonjić

Taj meč je veoma značajan za obe ekipe u nastojanju da se u okviru A grupe domognu mesta koje vodi u narednu fazu elitnog takmičenja.

- Posle jako bitne pobede u Skoplju u ABA ligi raspoloženje je dobro. Idemo u Minhen da igramo protiv Bajerna koji je puno pokazao u dosadašnjem delu Evrolige. Savladali su dosta ubedljivo Himki i Strazbur i imali dva sjajna meča protiv Fenerbahčea u Istanbulu i protiv Reala u Madridu. Pokazali su da imaju odličan tim, veliko iskustvo, tu je i Pešić kao garancija rezultata i dobrih stvari koje se dešavaju u klubu - izjavio je Radonjić uoči puta u Nemačku i dodao da je jasno da njegove izabranike čeka teška utakmica i kvalitetan protivnik.

- Bajern je i te kako konkurentan svim timovima u našoj grupi. Idemo u Minhen da odigramo meč za koji smatramo da će biti još jedan novi izazov za nas - poručio je Radonjić.

ABA

Lazić: Ne idemo da izgubimo što manje, već da pobedimo

Kapiten crveno-belih Branko Lazić naveo je da će posle tri vezana poraza u Evroligi ekipa pokušati da pruži pre svega bolju partiju. 

- Želimo da popravimo situaciju u grupi i da pokušamo da ostanemo konkurentni za plasman u narednu fazu. Ekipa Bajerna je dobro sastavljena od dosta iskusnih pojedinaca i to su pokazali na svim mečevima do sada. Sigurno da će biti teško protiv njih, ali mi ne idemo tamo da izgubimo sa što manjom razlikom, nego idemo s ciljem da pokušamo da ostanemo u igri za plasman u Top 16 - kazao je Lazić.

Crveno-beli će pokušati da u dvorani ''Audi Dom'' zabeleže drugu pobedu u Evroligi ove sezone, a prvu na strani, protiv rivala čije boje i četvorica košarkaša sa ovih prostora, Savanović, Micić, Kovačević, kao i Đedović, koji je ove sezone jedan od nosilaca igre mihnenskog tima.

- Pre svega moramo da pružimo znatno bolju partiju, nego što je bio slučaj u poslednja tri kola u Evroligi. Reagovali smo posle Fenerbahčea, vratili smo se na prvo mesto u ABA ligi što je za nas jako bitno, a što se tiče Evrolige moramo da verujemo, jer i dalje postoji šansa za Top 16 fazu - rekao je Stefan Jović.

Kako je istakao, on i saigrači znaju da je "izuzetno teško iz ove perspektive", ali da je na njima da sutra pruže maksimum i pokušaju da osvoje bodove.

- Mislim da je Bajern najkonstantnija ekipa u našoj grupi, bez obzira na njihov skor. U Madridu su izgubili u finišu, dobro su namučili Fener tamo, dobili su Himki, i po meni nezasluženo su na ovoj poziciji na kojoj se trenutno nalaze - zaključio je Jović.

Utakmica 5. kola A grupe Evrolige između Bajerna i Crvene zvezde igra se u u Minhenu od 20.45 sati.

2024 © - Vesti online