Sreda 11.11.2015.
12:58
Vestionline

Beker: Nisam video nikoga jačeg od Đokovića!

Reuters
Uspešna saradnja: Boris Beker i Novak Đoković

- Novak je prikazao neverovatnu konstantnost. Odigrao je 83 meča i izgubio samo pet, ali što je još impresivnije, nije odigrao niti jedan loš meč. Lupam glavu, ali ne mogu da se setim još jednog igrača koji je prikazivao takve partije. Reč koja sve to sumira jeste "kvalitet" - rekao je Beker.

Patio je zbog Garosa

Da li je finale US opena bio najvažniji meč u sezoni? 
- Nisam siguran... Zaboleo ga je poraz u finalu Rolan Garosa od Vavrinke. Patio je. Nije igrao do Vimbldona i zapravo je tek tokom turnira povratio osećaj, da bi na kraju pobedio Federera u finalu. Fantastično. Svega nekoliko igrača bi imalo petlju za tako nešto - zaključio je Boris Beker.

- Ne govorim samo o kvalitetu igre, nego i o tome koliko se on daje. Već je osvojio mnogo toga, ali i dalje je gladan pobeda i napretka. Duboko voli tenis. Da nije tako, ne bi ulagao toliko truda. Ponosan sam što sam deo njegovog tima - dodao je legendarni Nemac. 

Na pitanje da li se dešava da Srbin ne bude saglasan sa nekom idejom trenera, Nemac je odgovorio potvrdno? 

- Naravno. Dođe da razgovara sa mnom. Igra, pobedi i na kraju meča mi da znak, namigne ili pokaže palac nagore. Razumemo se. 

Da li se Novak ikada umori?

- Ma, naravno. I on je čovek. Period posle Vimbldona, Montreal i Sinsinati, bio je težak i fizički i mentalno, ali uspeo je da se vrati i da osvoji US open. Iskreno, ne znam kako je to učinio. Nisam video nikoga jačeg od njega, ni fizički ni psihički - rekao je Beker. 

2024 © - Vesti online