Utorak 10.11.2015.
12:00
Srna

Svi žele ruski sistem "S 400": Najbolji je!

Reuters
Vojno "čudo" koje žele svi da imaju: "S 400"

U Moskvi navode da se, za sada, razgovara sa zvaničnim Rijadom, a ugovor o isporuci "S 400" potpisan je samo sa Kinom.

Direktor državne korporacije "Rosteks" Sergej Čemezov potvrđuje da je mnogo zemalja zainteresovano za kupovinu "S 400". On potvrđuje da Rusija i Saudijska Arabija pregovaraju o isporuci ruskih sistema protivvazdušne odbrane.

Nedavno je Iran kupio nešto stariji ruski odmbrambeni sistem "S 300", koji će, kako tvrde eksperti, promeniti odnos snaga u regiji.

"S 400 Trijumf" jeste protivvazdušni sistem odbrambene zaštite sa projektilim "zemlja-vazduh". To je najnapredniji protivvazdušni borbeni sistem - obara sve leteće objekte od aviona do balističkih i krstarećih projektila.

Sistem istovremeno preuzima do 36 ciljeva, domet pogodaka je do 400 kilometara, a obara ciljeve na visini do 30 kilometara.

Koristi rakete tipa "S 300 PMU zemlja-vazduh". Ceo sistem je na mobilnim vojnim vozilima, a može da se postavi i borbeno aktivira za svega pet minuta. Na isto vozilo montiran je radar "92N6E" zajedno sa baterijom projektila. Radar detektuje sve leteće objekte u dometu od 600 kilometara i u stanju je da prati ukupno do 300 objekata istovremeno.

2024 © - Vesti online