Utorak 10.11.2015.
09:43
sputniknews.com, Vestionline

"Srbin sam, radim za Srbiju i ni za koga drugog"

Tanjug
Retko kome odgovara, a toliko se trudi: Vučić

Aleksandar Vučić je istakao da "kod nekih postoji velika potreba da vlada ne bude jaka i snažna", a da se pojedinim inostranim službama zamerio što štiti slobodu i nezavisnost i što Srbija nije vazalna zemlja.

Na pitanje kome se zamerio, Vučić je rekao da se zamerio i što Srbija danas ima svoje "ja", ume da brani i štiti svoje interese, ume da brani interese srpskog naroda i zato što neće da služi tuđim, već samo interesima svoga naroda.

Zamerio se, kaže, i što niko ne može da mu naređuje šta u ime Srbije treba da uradi.

- Ali, pre svega zato što niko ne želi da trpi jakog lidera u jednom maloj zemlji koji će, po nečijem gledanju, morati mnogo toga da pušta i popušta u budućnosti. Zato je bolje da to bude neko slab, neki potrčko koga će moći da promene kad hoće i kao u lutkarskom pozorištu da mu menjaju poziciju - rekao je Vučić i naglasio da će se onoliko koliko može boriti za svoju zemlju.

- Ja sam Srbin koji radi za Srbiju i ne radi ni za koga drugog - zaključio je Vučić.

Premijer je podsetio i da mu "mnogi odbrojavaju dane po raznim osnovama, koliko je teško bolestan, kada će da izabere naslednika"…i da to sluša već tri — četiri meseca.

Prema njegovim rečima, u kratkom narednom periodu videće se da država nema pardona ni prema onima koji su njen deo danas, niti onima koji su njen deo bili nekada, ukoliko su kršili zakon.

Domaći "neprijatelji"

Osim opozicije i političkih neistomišljenika, Vučić je istakao da "ima mnogo tajkuna, kriminalaca, reketaša koji hoće da se sa njim obračunaju".

- Ja sam ovde, da bežim neću, obračunaću se sa vama lopovi i kriminalci i pobedićemo vas. U kratkom narednom periodu, videće se da država nema pardona ni prema onima koji su njen deo danas, niti onima koji su njen deo bili nekada, ukoliko su kršili zakon.- poručio je Vučić.

2024 © - Vesti online