Poklon paketi radost najmlađim

Nije skrivao veselje: Nikola Matković sa ocem Slavomirom

Ovoga puta Radomir je posebno želeo da obraduje najmlađe članove dveju siromašnih porodica: najboljeg učenika osnovne škole u Osaonici 13-godišnjeg đaka-pešaka Nikolu Matkovića i četvorogodišnju Mariju - malu Maru sa Rogozne. Na obe adrese poklone je odneo naš dobro poznati humanitarac iz Novog Pazara Hido Muratović sa kojim naš donator Radomir takođe ima dobru saradnju.

Paket iz Beča, Nikola je, zajedno sa ocem Slavomirom, sačekao na putu za Osaonicu, gde pohađa sedmi razred osnovne škole. Najviše se, kaže, obradovao novom rancu i dubokim kožnim cipelama koje mu je, uz još puno odeće i 20 evra, poslao čika Radomir. "Hvala čika Radomiru, i ranije nam je pomagao, puno nam znači svaka pomoć, živimo u trošnom kućerku deleko od grada, da nije bilo čitalaca 'Vesti' koji su nam kupili kravu, kozu pa čak i mobilni telefon, ko zna kako bismo preživljavali", priča Nikola koji je, uprkos sirotinji i svakodnevnom pešačenju kroz šumu, odličan đak. "Najviše volim biologiju, pobeđivaoi sa na raznim takmičenjima iz ove oblasti, želja mi je da jednoga dana postanem profesor biologije i da se tako odužim svima koji nam pomažu", poručuje ovaj intelegentni i skromni dečak iz zabitog Vučinića.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Sličan paket naš dobrotvor Radomir Milanović poslao je i svojim prezimenjacima Milanu i Evi Milanović iz zabačenog i ekstremno siromašnog sela Žunjevići na planini Rogozni kod Novog Pazara, sve u paketu uglavnom je namenjenon njihovoj ćerkici Mariji koju su naši čitaoci i dobrotvori od milošte nazvali "mala Mara sa Rogozne".

Podrška iz Beča

U stalnom sam kontaktu sa donatorom Radomirom, zove nas i hrabri, uvek spreman da nam, kad god smo u nevolji, pomogne. Nemamo reči kojima bismo se zahvalili ovom velikom i dobrom čoveku, ovom prilikom još jednom mu želimo dobro zdravlje i svu sreću ovoga sveta, poručuje Milan Milanović i raduje se što zima, gle čuda, kasni i što još nema snega na Rogozni.

U paketu je bilo puno odeće, obuće, namirnica, igračaka i slatkiša za Mariju. Obradovala se i još uživa u poklonima - kaže Marijin tata Milan i naglašava da je od prezimenjaka Radomira već dobijao novčanu pomoć, za kupovinu krave i konja, a da je ovog leta od dobrotvora iz Beča dobio i motornu testeru koje njemu i njegovoj porodici puno znači u borbi za opstanak za surovoj planini. "Evo, došao sam zaprežnim kolima do pola puta da preuzmem paket, čim počnu kiše i padne prvi sneg, bićemo u nekoj vrsti blokade. Spremili smo se solidno za zimu, nadam se da ćemo nekako izgurati do proleća, a potom, videćemo.... Hvala svima koji su nam pomogli", poručuje Milan.

2024 © - Vesti online