Nedelja 08.11.2015.
22:38
Tanjug, vecernji.hr

Prvi neslužbeni rezultati: HDZ pobedio na izborima u Hrvatskoj

Tanjug/AP
Prema prvim nezvaničnim rezultatima, Hrvati najviše glasova dali HDZ-u

Prema rezultatima sa 19 odsto obrađenih biračkih mesta, HDZ-ova "Domoljubna kolicija" je u prednosti nad SDP-ovom koalicijom "Hrvatska raste" kojoj su pripala 54 mandata.

U Hrvatski sabor još bi trebalo da uđu MOST sa 16, IDS sa pet, HDS SB i Milan Bandić 365 sa po dva poslanika i Živi zid sa jednim mandatom.

Hrvatski mediji prenose da su "Domoljubnoj koaliciji" HDZ-a već dodati glasovi iz dijaspore, odnosno tri mandata.

Posle prvih neslužbenih rezultata prema kojima su dobili 63 mandata, a ne 57 kako su pokazivale izlazne ankete, u stožeru HDZ-a dogodila se prava eksplozija oduševljenja.

Goran Marić, ekonomski stručnjak i drugi na listi u VI. izbornoj jedinici za NOVU TV je rekao da je ovo očekivan rezultat.

- Naravno da sam ovo očekivao, uprkos izlaznim anketama, već nakon prvih objava. Ovo je očekivano, Hrvatska sve više zna šta joj treba, nove vrednosti, a ne recidiv. Hrvatska zna da prepozna šta joj treba za budućnost - kaže Marić i dodaje:

- Očekujem najmanje ovoliko, ali i još koji mandat više, što se više rezultati približavaju to su šanse sve bolje, uvek je tako. Očekujemo 12, 13 mandata više.

2024 © - Vesti online