Nedelja 08.11.2015.
21:55
rtvplus.com

Albanski istoričar: Svi Balkanci su poreklom Albanci!?

youtube.com/Rrokum TV
Izneo svoja epohalana otkrića: Nedžmi Ganiju

Svi ti narodi su govorili albanskim jezikom, uključujući i Aleksandra Makedonskog, a više od 70 odsto građana koji su živeli na ovom prostoru su bili pravoslavne veroispovesti, "otkriva" Ganiju, uz senzacioanalnu izjavu da je Stefan Nemanja bio albanski car.  

I ne samo on. Albanac je bio, prema njegovim rečima i Karađorđe, koji se  zapravo zvao “Gjergj I zi”, na albanskom jeziku, što mu je, navodno, pravo ime.

Ganiju je došao do još jednog spektaluarnog otkrića da je velika seoba Srba pod Arsenijem III Čarnojevićem bila zapravo "seoba Albanaca koji se nisu islamizovali". Tu seobu su, navodno. vodili Pjeter Bogdani i Arsenije Treći, koji je bio Crnogorac.

Dokazi za ovakve tvrdnje navodno postoje u arhivama Srpske akademije nauke i umetnosti u Beogradu, a njeni  akademici vrlo dobro znaju šta se krije u tim dosijeima.

- Bilo bi dobro da se kosovski i srpski akademici sastanu i otvoreno razgovaraju o ovim pitanjima i dođu do saglasnosti - predlaže profesor Ganiju.  

Komentarišući inicijativu da Kosovo postane članica Uneska, Ganiju je izjavio da Kosovo treba da školuje nove pravoslavne sveštenike i da formira delegaciju koja će ići u Istanbul da zatraži autokefalnost, ne od srpske crkve, ne od grčke, niti od ruske,  već u sedištu, gde je i danas - u Istanbulu.

2024 © - Vesti online