Nedelja 08.11.2015.
17:10
Tanjug

"Neodlučni će odlučiti ko će pobediti u Hrvatskoj"

Medija Centar Beograd
Samo da ne pobedi najekstremnija varijanta: Aleksandar Popov

Podsetivši da ankete javnog mnjenja ukazuju da su dve vodeće hrvatske stranke SDP i HDZ gotovo izjednačene, Popov kaže da se nekad dešavaju iznenađenja u zadnji čas i to kod neodlučnih birača.
 

- Ovde je situacija gde ima puno razočaranih SDP-ovaca koji su neodlučni i koji će možda na kraju da biraju između dva zla - da izađu na izbore i glasaju za SDP - rekao je Popov i dodao

- Neodlučni će odlučiti ko će pobediti.

Na pitanje kako će ishod izbora uticati na odnose Srbije sa Hrvatskom, Popov kaže da bi "najgora varijanta bio radikalizovan HDZ Tomislava Karamarka", ali napominje da je i u mandatu dosadašnjeg premijera Zorana Milanovića iz redova SDP došlo do zahlađenja bilateralnih odnosa.

- Kad je reč o SDP, problem je što je Milanović kao premijer pokazao jednu vrstu autističnosti, posebno u poslednjim mesecima svog mandata kada je nepotrebno pokazao i jedan loš odnos prema Srbiji - rekao je Popov.

Prema njegovim rečima, bilo bi bolje da je na čelu SDP iskusan političar poput Tonina Picule.

- Nije na nama nego na građanima Hrvatske da biraju šta je za njih bolje, ali mi možemo samo da računamo da neće doći baš najekstremnija varijanta - zaključio je Popov.

2024 © - Vesti online