Subota 15.05.2010.
19:51
Vestionline

Partizan treći u Evropi

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Stefan Mitrović sa tri gola, Duško Pijetlović dodao je dva, a po jedan su dali Nikola Rađen, Miloš Korolija, Andrija Prlainović, Živko Gocić i Vladimir Vujasinović. Tri gola za jug postigao je Maro Joković, po dva su dali Miho Bošković, Pavo Marković i Paulo Obradović, a po jedan Tihomil Vranješ i Lukaš Seman.

Puleni Igora Milovanovića su, kao i polufinalu protiv Pro Reka, imali vođstvo tokom većeg dela dela meča, ali su u finišu meča ponovo pali u igri i za malo dozvolili Jugu da dođe i do pobede u regularnom delu meča (10:10). Na sreću Beograđana, to se nije dogodilo, a posle produžetaka, koji je završen nerešeno 1:1, "crno-beli" su slavili nakon peteraca sa 5:4.

Odlučujuća je bila druga serija, u kojoj je Slobodan Soro odbranio šut Jokoviću. Precizni za Partizan bili su Prlainović, Gak, Pijetlović, Ćuk i Korolija, a za Hrvate Bošković, Sandro i Ivan Sukno i Dobud.

"Čestitam saigračima na ostvarenom uspehu. Nije mala stvar biti treći u Evropi. Nije nas bilo dve sezone na finalnom turniru, a u polufinalu smo na produžetke izgubili od ekipe koja je najbolja na svetu u poslednjih nekoliko godina. Sasvim zasluženo smo pobedili Jug, pa makar i na peterce', rekao je Andrija Prlainović, dok je njegov saigrač Živko Gocić morao da se osvrne i na arbitražu.

"Uglavnom ne pričam o sudijama, ali u duelu sa Jugom je bilo zaista nekoliko čudnih odluka. Imali smo preko 20 isključenja, a Rađen, Aleksić i ja smo morali da izađemo mnogo ranije iz igre zbog tri lične. Svaka čast mlađim igračima na odrađenom poslu", rekao je Gocić.
 

Iako evropsku titulu nisu osvojili od 1976. godine, Beograđani su ove sezone pokazali vrhunski kvalitet i mogu da se pohvale da su u Evroligi pretrpeli samo jedan poraz, i to onaj u petak na produžetke od Pro Reka. Pored toga, "crno-beli" su se revanširali Jugu za poraz u polufinalu F4 2006 i ponovili uspeh iz 2007. godine iz Milana, kada su takođe bili treći u Evropi.

Partizan je drugi najuspešniji klub po broju titula u Evropi (6), iza zagrebačke Mladosti (7), dok je Jug vladar Starog kontinenta bio u tri navrata.

Vaterpolisti italijanskog Pro Reka osvojili su titulu šampiona Evrope, pošto su u finalu pregazili kotorski Primorac rezultatom 9:3 (0:2, 3:1, 3:0, 3:0).

2024 © - Vesti online