Subota 07.11.2015.
18:42
b92.net

Ubeđeni u pobedu: HDZ dan pred izbore sprema veliku proslavu

Reuters
Ubeđeni u izborni trijumf: Ovako je bilo na jednom od predizbornih skupova HDZ-a

Naime, kako prenosi B92, HDZ-ovci pripremaju veliku proslavu jer su, na krilima prošlogodišnjeg trijumfa predsednice Kolinde Grabar Kitarović, uvereni u pobedu.

Sa pripremom sale priprema se i Miro Kovač, osoba za koju u stranci tvrde da je budući šef diplomatije. Kaže, sa komšijama će razgovarati i o budućim, ali i o prošlim vremenima

- O svim bolnim tačkama iz 90-ih, kada je Hrvatska pretrpela agresiju koju je pokrenuo Milošević, u duhu stvaranja boljih odnosa i bolje budućnosti, moramo razgovarati. Imamo i nestale i kultruno blago, ali i granična pitanja - kaže Miro Kovač.

Sastav hrvatskog parlamenta uskoro će biti promenjen, a neke promene već su se dogodile. Tako je bivši predsednik Ivo Josipović posle prošlogodišnjeg poraza napustio SDP i osnovao stranku Napred Hrvatska.

Kako kaže, izvukao je mnoge pouke iz prošlosti i spreman je za povratak u politički život.

- Ja idem sa SDP-om, iako mislim da su odstupili do socijalne demokartije i da su se konfrontirali sa susedima, a što se tiče HDZ-a meni je to potpuno strano - kaže Josipović.

U Hrvatskoj je na snazi izborna tišina, ali partije preko bilborda i dalje pozivaju građane da baš njih zaokruže.

Prema anketama, stranka MOST ima najviše šansi da bude prelomna za formiranje vlade. Reč je o izbornom iznenađenju, kao što je prošle godine bio i politički anonimus Ivan Sinčić, koji je osvojio 17 odsto glasova.

- To je tipična priča iz tranzicije, priča o nezadovoljstvu građana i o traženju rešenja iznad klasičnog političkog establišmenta - ističe analitičar Davor Đenero.

2024 © - Vesti online