Subota 07.11.2015.
10:37
Politika

"Srbi i Bošnjaci ne moraju da se vole, ali..."

Srna
Moramo da se uvažavamo: Milorad Dodik

- Ne moramo da se volimo, ali moramo da se uvažavamo - rekao je Dodik za "Politiku" dodajući da nije siguran da u sarajevskom političkom krugu ne postoji želja da se omalovaže srpski nacionalni interesi u BIH.

- Najbolja ilustracija za to je položaj Srba u Federaciji BIH. Uveren sam da je položaj Bošnjaka u RS u svakom pogledu bolji, ali naravno kad slušate Sarajevo stičete sasvim drugi utisak - kazao je Dodik i ocenio da je poseta Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića Sarajevu ostvarila cilj da se postigne razumevanje o potrebi regionalne saradnje.

- Što se tiče političkih odnosa Beograda i Sarajeva, ostao je dobar utisak, utisak uspeha. Vučićeve poruke o stabilnosti su bile realne i na njih nemam nikakve primedbe - kazao je Dodik i istakao da unutar BIH postoje problemi, predočavajući da sve što Savet ministara BIH, koji nije vlada, može da uradi, jeste ono za šta ima saglasnost dve entitetske vlade, a da je sve drugo van Ustava BIH.

- U nekim tačkama koje su bile predmet razgovora, Savet je  izašao van svojih okvira. To Vlada Srbije nije trebalo, niti mogla da zna. To je unutrašnja podvala određenog broja ljudi koji bi želeli da budu u kapacitetu vlade, stso se ne može desiti - zaključio je on.

2024 © - Vesti online