Petak 06.11.2015.
22:24
Vestionline

Đoković lomio i slomio Berdiha: Srbin bez brejka u polufinalu Pariza

Reuters
Nije briljirao, ali je opet stigao do pobede, bez izgubljenog seta: Novak Đoković

Retko kada se Srbinu desi da za meč nije imao nijedan brejk. To se dogodilo u "Bersiju", ali u taj-brejkovima, Novak je odigrao sjajno i uspeo po 20. put da pobedi Berdiha (Čeh ima samo dve pobede).

Novak je postavio lični rekord od 26 uzastopno dobijenih setova!

U prvom taj-brejku, Novak je lako pobedio 7:3, dok je u drugom bila prava drama - 10:8. Novak je imao prednost 5-3, ali je sa tri uzastopna poena Čeh stigao do prve set lopte, ali je onda izbacio bekhend u aut.

Međutim, već u narednom poenu, Berdih pravi i treću set loptu na Novakov servis. Čelični živci Srbina su odlučili. Tomaš pravi novu grešku, a onda najbolji teniser sveta ne koristi prvu meč loptu. Ipak, drugu koristi i stiže do polufinala Mastersa u pariskom "Bersiju". Mogao je Novak i pre da stigne do pobede, ali je pomoćni sudija pogršeio kod rezultata 9:8. Ipak, to nije omelo našeg asa, koji koristi šansu u narednom poenu na servis Berdiha.

U borbi za finale, Đoković će igrati sa boljim iz duela Rafael Nadal - Stanislas Vavrinka.     Poslednji Masters sezone igra se za nagradni fond od 3,83 miliona evra.

Reuters
Pad, ali bez posledica: Novak se okliznuo krajem drugog seta
2024 © - Vesti online