Subota 07.11.2015.
04:13
B. Božin - Vesti

Štrajk otkazuje letove Lufthanze

Iznenađenje: Štrajk od 8 dana

Kako je saopštio šef sindikata Nikolej Boblije, obustava rada je predviđena prvo do do ponoći, a u Frankfurtu će se štrajk nastaviti u subotu.

Sindikat za sada želi da poštedi Minhen, jer je u Bavarskoj i Baden-Virtembergu trenutno jesenji raspust. Takođe, u nedelju će se vazdušni saobraćaj neometano odvijati na sva tri aerodroma gde je stacionirano osoblje Lufthanze, u Frankfurtu, Minhenu i Diseldorfu, jer se tog dana prevoze uglavnom privatni putnici. Od ponedeljka do petka neće biti izuzetaka.

Kada i gde će se tačno štrajkovati sindikat neće unapred da najavi, kako bi sprečili poslovodstvo Lufthanze da odgovori protivmerama. Kompanije Džermanvings, Eurovings, Ostrijan erlajnz i Svis nisu pogođene štrajkom, kao ni duge linije kojim upravlja Lufthanza Sitilajn.

Najava štrajka samo šest sati ranije presedan je u istoriji ove kompanije, koji je razljutio poslovodstvo i putnike. Raniji štrajkovi pilota su bili najavljivani najmanje 24 sata pre početka. Koliko će u ovom štrajku biti otkazanih letova još niko ne zna.

2024 © - Vesti online