Subota 15.05.2010.
15:16 >> 18:39h
Tanjug

Hrvatska: Bez spisa o "Oluji" nema EU

Zagrebački "Jutarnji list“ piše da bi u u ovoj fazi "topnički dnevnici“ mogli da postanu prepreka za otvaranje poglavlja o pravosuđu, čime bi se odložilo planirano zaključenje pristupnih pregovora.


Bramerc će posetiti Zagreb 25. i 26. maja da bi od hrvatskih sagovornika čuo poslednje informacije o tome što je učinjeno u istragama o artiljerijskoj dokumentaciji iz operacije hrvatske vojske i policije na području bivše Republike Srpske Krajine u 1995. godini, naveo je list, pozivajući se na nezvanične izvore.


"Jutarnji list" piše da će glavnog tužioca interesovati da li je Hrvatska istražila sve pravce, u skladu sa očekivanjima Tribunala, koji bi mogli otkriti sudbinu "topničkih dnevnika" i kakvi su rezultati.


Na pitanje da li je siguran da ono što on traži zaista postoji, tužilac Bramerc je odgovorio da i Hrvatska priznaje da su neki od tih dokumenata postojali. Bramerc je dodao da se on i njegovi hrvatski sagovornici više ne spore oko toga da li su neki od tih dokumenata postojali ili ne, nego se samo ne slažu kad je reč o njihovom broju.

2024 © - Vesti online