Četvrtak 05.11.2015.
22:12 >> 23:16h
Vestionline

EL: Teo "slomio" Darušafaku, Kerol spasio "kralja"

Arhiva
Foto: Ilustracija

Jedan od najboljih evropskih plejmejkera igrao je maestralno i predvodio  CSKA do četvrte uzastopne pobede u D grupi Evrolige, a mec je završio sa 22 poena i devet asistencija.

Nando De Kolo je dodao 19 poena, dok su u timu Darušafake, koja je pretrpela treći poraz, najefikasniji bili Harangodi sa 18 i Sloter sa 12.

CSKA, Unikaha i Lokomotiva Kuban za sada su jedini timovi s maksimalnim učinkom u dosadašnjem delu evroligaške sezone.

U prvoj utakmici 4. kola D grupe Bamberg je kod kuće slavio protiv Makabija - 77:66 (23:22, 19:13, 9:22, 26:9), a u preostalom susretu u petak igraju Unikaha i Sasari.

Podmoskovljani baš "melju"

Himki je posle ubedljive pobede nad Crvenom zvezdom nastavio sa dobrim partijama, pa je deklasirao i Strazbur sa 88:62. Francuzi su se držali samo do početka druge deonice, a od tada je kvalitet ekipe iz Podmoskovlja došao do izražaja. Rusi su vodili i sa maksimalnih +28 u završnici susreta, ali je to neznatno smanjeno na kraju.

Tajris Rajs i Aleksej Šved su bili najefikasniji sa po 16 poena, Zoran Dragić je ubacio 15, dok je Kolins bio najbolji u Strazburu sa 14 poena i pet skokova. Crnogorski centar Vladimir Golubović je imao četiri poena i sedam skokova u poraženom timu.

Najuzbudljiviji meč 4. kola odigrali su Real Madrid i Bajern iz Minhena, gde je pobednik odlučen tri sekunde pre kraja trojkom Džejsija Kerola. Bila je to utakmica puna preokreta. Real je bolje počeo, vodio je ubedljivo tokom prvog poluvremena, sa 20 razlike, ali je do poluvremena Pešićeva ekipa izjednačila.

Potom je Bajern stvorio prednost i održavao ju je do same završnice kada je ”kraljevski klub” uspeo da se vrati u egal. Bio je Bajern na pragu pobede i velikog iznenađenja, ali je trojkom Kerola branilac trofeja ipak sačuvao domaći teren. Renfro je imao šut za pobedu, međutim, nije uspeo...

2024 © - Vesti online