Petak 06.11.2015.
08:44
I. Kozarski - Vesti

Ubijena 24 Saudijca

Reuters
Rat do uništenja u predgrađima Damaska

Ulične borbe nastavile su se u svim delovima Dajre koja je odavno pod kontrolom terorista. Vojska je suzila obruč oko njih i presekla sve puteve snabdevanja. sirijski snajperisti udaljeni su po stotinak metara od terorista.

Osnovni zadatak je i obezbeđivanje vojnog aerodroma Meze, od kog su teroristi bili udaljeni oko dva kilometra. Džabat al nusra, sirijska filijala Al Kaide i Ahrar aš šam kontrolisali su veliki deo Dajre tri godine. Za to vreme izgradili su mrežu tunela i potpuno uništili infrastrukturu. I sirijska armija gradila je tunele kako bi minirala pacovske kanale terorista.

Na severu Damaska sirijska armija nastavila je napredovanje duž auto-puta i pred njima je kilometar da potpuno oslobode tu trasu. Oni su gotovo opkolili teroriste utvrđene u kamenolomima sa severne strane auto-puta koji nisu izdržali i pobegli su bacivši oružje.

Saopštava se o oko 80 mrtvih terorista u predgrađu Harašta. Islamska država na društvenim mrežama priznala je da su mnogi njeni pripadnici u tom sektoru nestali, ali i da ima ubijenih.

2024 © - Vesti online