Četvrtak 05.11.2015.
16:53
Tanjug

Cenzura na delu: Evo zašto su na Kosovu Srbima ugasili jedan Instagram profil

Tanjug
Puštali su uznemirujuće sadržaje: Uništavanje srpske baštine

- Rečeno nam je da postavljamo slike koje su uznemirujuće, a mi smo samo postavili istinu - paljenje srpskih crkava i manastira, svetinja, uništavanje spomenika, grobnica i tako dalje - rekao je jedan od studenata koji su vodili stranici Nemanja Biševac.

U okviru kampanje "Ne članstvu Kosova u Unesku" za nedelju dana prikupljeno je 130.000 potpisa online peticije na društvenim mrežama.

Biševac je rekao da im je cilj da prikupe 200.000 potpisa do 9. novembra, kada se očekuje glasanje o predlogu za članstvo Kosova u Unesko na Generalnoj konferenciji te organizacije

- Trudimo se na svim društvenim mrežama da aktiviramo ljude da potpišu peticiju - kaže Biševac.

On je rekao da odgovore još nisu dobili, ali da su na primer neki mediji u Keniji preneli vest o akciji studenata protiv prijem Kosova u Unesko, jer su se pored ambasada studenti obraćali i medijima u državama koje će glasati na Generalnoj konferenciji Uneska.

- Mi smo prvo odredili zemlje koje će glasati, koje imaju i koje nemaju pravo glasa. Došli smo do neke određene cifre od 150 država članica koje će glasati i onda smo rešili da zemljama koje će glasati pošaljemo mejlove i pisma njihovim ambasadama u Srbiji i BiH. Prikupljamo fotografije, šaljemo pisma, prevodimo na sve strane jezike i šaljemo što putem mejlova, što putem pošte - kaže Biševac.

2024 © - Vesti online