Petak 06.11.2015.
03:30
Mondo

Ako volite picu, ovo će vas oduševiti!

youtube/Tasty Food
Omiljeno jelo na potpuno nov način

Potrebni su vam sastojci prilagođeni našem području, rerna, pleh, i već večeras možete da razvlačite ovu fantaziju od sira za večeru!

Sastojci:

* Testo za picu 

* 150 grama krem sira

* 50 grama kačkavalja

* 50 grama fete ili drugog belog sira

* 25 grama parmezana

* Puter (za premazivanje)

* Začini po želji - bosiljak, origano, peršun...

* Šest čenova belog luka

* Kačišica tucane ljute paprike (ako želite da bude ljuto)

Način pripreme:

Podelite testo za picu u 12-14 loptica. Razvucite ih u valjkove, i svaki valjak vežite u čvorić dva puta, dok ne dobijete zamotuljak koji će se lepo odvajati na komade kada naraste i ispeče se.

Okrugli pleh podmažite maslinovim uljem, i poređajte čvoriće ukrug oko ruba. Ovaj recept pravljen je u okrugloj posudi, ali ne sumnjamo da biste se snašli i sa četvrtastim plehom. Prekrijte providnom folijom i pustite 30 minuta da naraste.

Uključite rernu na 200 stepeni.

U činiji pomešajte krem sir, fetu, parmezan, kačakvalj, tri čena sitno seckanog belog luka i začine. U šerpici istopite puter, seckani peršun i ostatak sitno seckanog belog luka.

Mešavinu sira sipajte u sredinu pleha, a testo premažite istopljenim puterom sa belim lukom. Sačuvajte malo putera za premazivanje nakon što bude pečeno!

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta, a poslednjih dva minuta uključite gornji grejač ili gril na najvišoj temperaturi, kako bi sir i testo porumeneli. Pazite i proveravajte, kako vam ne bi zagorelo po površini. Kada je gotovo, još jednom premažite testo puterom sa belim lukom i poslužite dok je još uvek toplo.

Naravno, možete i da eksperimentišete i dodajete u mešavinu sira svoje omiljene sastojke - paradajz ili sušeni paradajz, masline.

2024 © - Vesti online