Četvrtak 05.11.2015.
09:04
politika.rs

Ubica Tijane Jurić tajno prebačen u Padinjak

facebook.com
Tijana Jurić

Kako piše "Politika", Đurić je smešten u samicu i potpuno je odvojen od ostalih osuđenika. Koliko se vodi računa o njegovoj bezbednosti govori i podatak da on ni u šetnju ne ide sa drugim robijašima.

- Đurić ima pravo na svakodnevnu šetnju po zatvorskom krugu, ali u nju ide sam, u večernjim časovima kada u dvorištu nema nikoga. Nije ostavljena ni najmanja mogućnost da dođe u kontakt sa ostalim osuđenicima pošto je poznato kako na izdržavanju kazne prolaze oni koji su osuđeni za krivično delo silovanja. Još je veća opreznost jer je slučaj Tijane Jurić podigao na noge i ujedinio čitavu Srbiju, navodi sagovornik lista.

Prema ranijim tvrdnjama odgovornih u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija koja je nadležna za sve zatvore u Srbiji, KPZ Beograd je najbezbedniji i najmoderniji zatvor u našoj zemlji, opremljen specijalnim tehničkim sistemom zaštite.

Viši sud u Subotici osudio je Dragana Đurića na maksimalnu zatvorsku kaznu pošto ga je oglasilo krivim za pokušaj silovanja i ubistvo u julu 2014. godine. Ovu kaznu potvrdio je Apelacioni sud u Novom Sadu.

Preispitujući odluku, Apelacioni sud je našao da je prvostepeni sud pravilno okrivljenom izrekao kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, smatrajući da je to nužna mera za ostvarivanje svrhe kažnjavanja i postizanja kako opšte, tako i specijalne prevencije.

2024 © - Vesti online