Sreda 04.11.2015.
15:44
mozzartsport.com

Čović o derbiju: Volim utakmice kad rivalu pružiš nadu, a potom dodaš gas

kkcrvenazvezda.rs
Zadovoljan: Nebojša Čović

- Savladali smo Partizan u večitom derbiju i ujedno videli šta treba da popravljamo u našoj igri - rekao je Čović i dodao:

- Drago mi je zbog prve četvrtine koju je dobio Partizan (24:13). Volim utakmice kad rivalu pružiš nadu, a potom dodaš gas i ispuniš cilj. Takođe, sada se jasno videlo, gde smo u skautingu pogrešili. Tome morate da ste posvećeni, da budete odlučni i hrabri. Napominjem ovo, jer licitiranje sa eventualnim imenima novih igrača, nisu stvari za čaršiju i šizofrene komentatore.

Da li ste zadovoljni dosadašnjim učinkom Zvezde u Jadranskoj ligi?

- Ovo je specifična sezona za nas, ali je evidentno da je tek počela i da je još sedam meseci pred nama. Na kraju ćemo sabirati i oduzimati. Trenutno sam zadovoljan, mada tražim još bolje i više, jer to realno, i možemo.

Za vaše igrače nema odmora već u petak igraju utakmicu četvrtog kola Evrolige protiv Fenerbahčea koga predvodi najtrofejniji trener Evrope Željko Obradović. Šta očekujete od narednog meča?

- Ne uzbuđujem se mnogo, nama je ostalo da se borimo, da pružimo maksimum i da imamo pravi profesionalni pristup. Videćemo šta ćemo da uradimo, ako nešto napravimo protiv ekipe sa ogromnim budžetom, biće odlično.

Gosti se pribojavaju beogradske atmosfere?

- I treba da se plaše, pozivam publiku da dođe u maksimalnom broju, da naprave ambijent za pamćenje! Zvezda se nikog ne plaši i neće se plašiti, naravno pričam sve u sportskim okvirima - rekao je na kraju predsednik Zvezde Nebojša Čović.

2024 © - Vesti online