Utorak 03.11.2015.
20:13
M. C - N. D. - Vestionline

"Grobari" udarili na Čovića, "delije" zvale Duleta

Tanjug
Nije moglo bez nekulture: Navijači Crvene zvezde bili su brojniji u prvom večitom derbiju sezone

Nepoštovanja prema istinskoj legendi srpske i evropske košarke Ranku Žeravici. Duel osmog kola ABA lige počeo je minutom ćutanja u čast nedavno preminulom velikanu, a ispoštovan je delimično. Pristalice dva najveća kluba sa ovih prostora nisu uspele da se suzdrže ni 60 sekundi u slavu čoveka koji postavio temelje razvoja košarke u oba tima.

Derbi je zvanično pratilo 3.836 gledalaca, uz veliki broj pripadnika "Žandarmerije".

Na meti "delija" bio je Aleksandar Cvetković, nekadašnja Zvezdina nada i igrač od kojeg se puno očekivalo. Svaka mera i granica dobrog ukusa prevaziđeni su onog trenutka kada se iz usta nekoliko stotina zvezdaša pominjala porodica mladog plejmejkera. Popularni Cvele junački se izborio sa povicima i ni u jednom momentu nije odgovarao na povike.

Nije moglo da prođe bez Duška Vujoševića, "večitog", ali bivšeg stratega crno-belih. Pred kraj susreta pristalice crveno-belih zapevale su "Dule vrati se", "Pravda za Duleta", kao i "Božić Pera Duletu ga..".

Trn u oku "grobarima" bio je predsednik kluba sa Malog Kalemegdana Nebojša Čović. U kopu je dominirao barjak sa likom prvog čoveka crveno-belih, sa zlatnim krstom oko vrata, silnim tetovažama (među kojima i grb FMP-a) i natpis "Rađaju majke i dalje Obiliće". Za "dlaku" je bolje prošao novi stari centar branioca titule Vladimir Štimac. Odgovor na povike "majmune, majmune" dao je na terenu.

Pamtimo bolje, ali i gore scene kada su u pitanju dešavanja izvan terena...

2024 © - Vesti online