Utorak 03.11.2015.
20:55
Tanjug

Mali: Preko mene, zapravo, napadaju Vučića

Tanjug
Afere ne mogu da potisnu velike projekte Grada Beograda: Siniša Mali

- O njemu (Vučiću) ne mogu da kažu i ne mogu da nađu ništa loše, pa napadaju ljude oko njega - rekao je Mali za RTS, podsetivši na aferu prisluškivanje.

On je upitao zašto se danas pominje nešto što se desilo 2003, 2004, 2005. godine, i "šta su ti novinari radili svih ovih godina".

Mali je još jednom odbacio optužbe o posedovanju 24 stana u Bugarskoj i zloupotrebama dok je bio zaposlen u Agenciji za privatizaciju i dodao da događaji koji se danas pominju nemaju nikakve veze sa njegovom funkcijom kao gradonačelnika.

- Dvadeset godina ja se bavim privatnim poslom, dozvolite da sam za to vreme i zaradio neki novac koji sam uredno prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije. Otkada sam postao gradonačelnik da li postoji bilo koja afera koja prati rad gradske uprave, bilo koji tender koji sam bilo kome namestio, da li postoji bilo koje uvećanje mojih prihoda ili imovine - apsolutno ne, a građani neka sami razmisle o čemu se radi u ovom slučaju - poručio je Mali.

Mali, koji je i predsednik Nadzornog odbora "Er Srbije", odbacio je navode o gubicima te kompanije i istakao je da će nacionalni avioprevoznik imati veći profit nego lani - skoro četiri miliona evra - i da je to jedan od najbolji projekata Vlade Srbije.

On smatra i da afere vezane za njegovo ime ne mogu da potisnu u drugi plan velike projekte kao što je Beograd na vodi i da onaj ko prati njegov i rad gradske uprave zna šta je do sada urađeno.

- Grad nikada nije bio čistiji, strateške projekte koje su građani Beograda čekali 10, 20,30 godina mi smo realizovali -  kazao je Mali.

2024 © - Vesti online