Sreda 04.11.2015.
06:30
hronokuhinja.rs

Doručak za infarkt!

wahmresourcesite.com
Doručak savršen da se servira u krevetu

- Ovog jutra sam spremila domaću lepinju sa integralnim brašnom, kajganu od kupovnih jaja, sa paprikom i takođe kupovnom pančetom - piše na svom blogu "Hrono kuhinja", Ana Ćubela i daje recept za jelo koji zove - doručak za infarkt.

- Ne zato što će bilo koji od ovih sastojaka tome doprineti, već zato što je toliko dobar da čovek od eksplozije ukusa može da dobije infarkt.

Za lepinju vam je potrebno:

- 2 pune kašike ražanog brašna

- 2 pune kašike speltinog brašna

- 2 pune kašike ječmenog brašna

- 1/2 kašike lanenog brašna

- 1/2 kašičice soli

- 1, 5 decilitar kisele vode (otprilike)

- 1/2 kašičice sode bikarbone

- 2 kašičice limunovog soka

- 1/2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Umešate suve sastojke i dodate kiselu vodu. Dodajte onoliko koliko vam treba da dobijete gusto testo. Onda dodajte ulje i limunov sok i dobro promešajte.

Mokrom rukom oblikujte lepinju i pospijte je semenkama ako želite. Stavite na pek papir i gurnite u zagrejanu rernu. Biće gotova za desetak minuta.

- Papriku sam iseckala i propržila na kupovnoj svinjskoj masti. Zatim sam dodala umućena jaja i posolila sa malo morske soli. Kada su bila gotova, a trebalo im je otprilike 30 sekundi, jaja sam stavila na prepolovljenu lepinju. Zatim sam dodala kašiku švapskog (sremskog sira), on je sa pijace. Ja ovu kombinaciju mogu pošto nisam u restrikciji. A zatim stavila kupovnu pančetu. I uživala bez ikakve griže savesti - dodaje ona.

2024 © - Vesti online