Subota 15.05.2010.
13:53
J. Spasić - Vesti

Milionske estradne tužbe

Naime, da li zbog toga što je sedenje u sudnici u slobodno vreme postalo trend ili lakši način da se zaradi novac, sve veći broj domaćih pripadnika džet-seta "čast i ugled" brani preko advokata. Neretko se dešava da dojučerašnji prijatelji sede na suprotnim stranama, jedan na klupi za optužene, a drugi kao tužilac. Kidaju se kumstva i družbe, a umesto njih pljušte višemilionske.

JELENA KARLEUŠA (32)

Odbrana ženske časti


Ukoliko Jelena Karleuša dobije na sudu voditelja Foks televizije Ivana Ivanovića, postaće rekorderka, barem po tome koliko je naplatila uvredu izrečenu na malom ekranu. Naime, voditelja bi gostovanje u šou-programu Seke Aleksić "Moja desna ruka" moglo da košta 50.000.000 dinara. Toliko će "mala od skandala", kako je najavila, od njega i televizije naplatiti to što su pominjali njeno ime. A šta je toliko uvredilo pevačicu koja je inače dobro poznata i sudijama i advokatima jer ne preza od toga da pravdu traži preko suda? U pomenutoj emisiji Seka Aleksić rekla da je ne interesuje kog je seksualnog opredeljenja kandidat za njenog asistenta i da to može da bude i transvestit, Ivan je dodao: "Prijaviće se i Karleuša na kraju: napolje svi, ja ću pobediti."


SVETLANA CECA RAŽNATOVIĆ (37)

Duševni bol sa sedam nula


Pretrpljeni psihički bolovi, povreda časti i ugleda popularne pevačice Svetlane Cece Ražnatović, kako ona procenjuje, vrede 30.000.000 dinara. Naime, toliko poznata pevačica u tužbi koju je podnela protiv beogradskog dnevnika "Press" zahteva zbog intervjua koji je prenet iz drugih novina, a u kojem bivši ministar policije Radmilo Bogdanović Cecu dovodi u vezu sa ubistvom njenog supruga Željka Ražnatovića Arkana. Ceca je presavila tabak i zajedno sa decom po kratkom postupku tužila beogradske novine. Predstavnici udruženja novinara i advokati tvrde da je odštetni zahtev preteran jer je preneta izjava čoveka koji je bio na odgovornoj poziciji.

ALEKSANDAR VUKSANOVIĆ - ACA LUKAS (41)

Odšteta u humanitarne svrhe


"Sve ću reći", bio je naziv konferencije za štampu koju je Aca Lukas održao posle prošlogodišnjeg ranjavanja, a razlog za njeno sazivanje bilo je, kako je naveo, "tendenciozno i senzacionalističko pisanja većine medija" o tom događaju.

Ipak, Lukas se nije zadovoljio samo obelodanjivanjem detalja incidenta, već je prvi put zaista i podneo tužbe protiv onih čije ga je izveštavanje naljutilo. Na pomenutoj konferenciji kazao je i da je odštetni zahtev oko 20.000.000 dinara. "Koliko god dobijem na sudu novca, sve ću dati u dobrotvorne svrhe. Sve do dinara", odlučio je pevač.


 

 SEKA ALEKSIĆ (29)

Na sudu zbog vukova


Promocija CD-a Seke Aleksić na jednom beogradskom splavu, na kome je nastupila sa vukovima, privukla je veliku pažnju što joj je svakako bio cilj. Ipak, negativne reakcije stigle su iz udruženja za zaštitu životinja "Feniks" koje je Seku optužilo da zlostavlja životinje. Ali, ni ona nije ostala dužna, presavila je tabak i zbog klevete od "Feniksa" traži 4.000.000 dinara. Ako je verovati Seki, u celoj priči najbolje bi mogao da prođe beogradski zoološki vrt jer je pevačica najavila da će, ukoliko dobije spor, polovinu proslediti upravo Vuka Bojoviću za brigu o životinjama. "Toliko o mojoj ljubavi prema životinjama i humanosti"; rekla je Seka.

SLAVICA ĆUKTERAŠ (25)

Drugarstvo razbio psiholog


Nekada su bile dobre drugarice, a onda su počele da se svađaju. Pevačice Slavica Ćukteraš i Tanja Savić, umesto da probleme reše u kafiću, nesuglasice će, po svemu sudeći, rešavati na sudu. Tanjina izjava u jednom beogradskom tabloidu da bi stanje njene bivše drugarice i koleginice "najbolje objasnio psiholog" bila je kap koja je prelila čašu, pa je atraktivna Šapčanka odlučila da pravdu potraži na sudu i za pretrpljeni duševni bol inkasira 3.000.000 dinara.

S druge strane, Tanja se nije previše uzbudila zbog najava da bi mogla da završi na sudu. "Ne želim ništa više da komentarišem, samo ću dodati da nikoga nisam prva napala i da bi bilo logično da ja budem tužitelj, a ne tužena", kratko je rekla Tanja.

MAJA NIKOLIĆ (43)

Najisplativija svađa na "Farmi"


Žestoka svađa između Cakane i Maje Nikolić, koja je umalo završila fizičkim sukobom tokom boravka na "Farmi", izgleda da će dobiti epilog na sudu. Advokat omalene Nišlijke smatra da njegova klijentkinja ima nekoliko osnova za tužbu, te da bi Cakana na kraju mogla Maji da plati odštetu i 1.000.000 dinara. Tako bi Maja, iako nije izašla kao pobednica, mogla dobro da unovči svoj boravak u prvom serijalu ovog šoua. "Videli smo najgrublje klevete i uvrede, kao i neosnovano iznošenje ličnih podataka iz života moje klijentkinje", objasnio je Majin advokat.

STOJANKA NOVAKOVIĆ STOJA (38)

Uvreda na nacionalnoj televiziji


Folk pevačicu Stojanku Novaković žestoko je uvredio glumac Dragan Bjelogrlić, pa je odušak potražila na sudu. Podnela je tužbu u kojoj je navodno tražila 1.000.000 dinara jer je u udarnoj emisiji "Dnevniku 2" RTS-a, prema njenom mišljenju, Bjelogrlić na direktan način uvredio pred milionskim auditorijumom.

Naime, Bjelogrlić je tokom izjave u kojoj je oštro osudio ekspanziju folk muzike na našim prostorima kazao: "Ako nećete da vam deca liče na Stoju i plaćene svedoke, onda plaćajte TV pretplatu!"

GORDANA GOGA SEKULIĆ (33)

Narušena psihička sfera


Pevačici Gogi Sekulić malo, malo, pa neko stane na žulj. Tako se na listi tuženih našao i list "Press". Folkerka je podnela tužbu u kojoj traži 800.000 dinara jer je objavljeno da je u kući "Velikog brata" upražnjavala seksualne igre sa Ognjenom Ivanovićem, za šta ona tvrdi da se nije dogodilo.

Zato, "usled povrede časti i ljudskog dostojanstva, trpi nematerijalnu štetu u vidu duševnog bola u svojoj psihičkoj sferi", te stoga potražuje 500.000 dinara odštete, plus 300.000 dinara, koliko smatra da je "Press" zaradio na ovoj priči.

JOVANA PAVLOVIĆ (22)

Skupa seksualna kleveta


Kraljevačka starleta Jovana Pavlović, koju je publika upoznala kao učesnicu poslednjeg serijala "Velikog brata", odlučila je da tuži Radišu Miljkovića Radašina, koji je joj je bio cimer, i zahteva 250.000 dinara, koje je on inače zaradio u kvizu "Trenutak istine".

Radašin je tom prilikom izjavio da je više puta imao seksualne odnose sa jednom od bivših ukućanki "Velikog brata", aludirajući na Jovanu. "Svih 250.000 dinara, od kojih je planirao da uvede struju i vodu u kuću, nažalost, završiće kod mene", rešena je starleta.

JELENA TINSKA (60)

Ni šnajderka, ni švalerka


Da estradne zvezde ne praštaju lako uvrede, iskusio je i popularni kviz "Milioner". Kad je u jednoj epizodi postavljeno pitanje "Šta je to ljubavnica?", ponuđeni odgovori bili su: šnajderka, švalerka, kuvarica i Jelena Tinska.

Takmičar je osvojio tričavih 300 dinara, a bivša balerina Jelena Tinska, uvređena ovakvom kvalifikacijom, zatražila je od tadašnjeg vlasnika licence Bogoljuba Karića čak 3.000.000 odštete za duševnu bol. Balerina u sudskom procesu nije postala milioner, ali je osvojila 200.000 dinara.

2024 © - Vesti online