Subota 15.05.2010.
12:31
Tanjug

Fabrika eksploziva kod Paraćina?

 Fabrika ne bi zagađivala životnu sredinu kaže predsednik opštine
 

"Preduzeće 'Rudeks', koje se bavi proizvodnjom privrednog eksploziva i u zakup drži 'Prvu Iskru' iz Bariča, uputilo je pismo našoj opštini da razmotrimo njene namere za izgradnju fabrike", rekao je Paunović i najavio da će o ponudi Opštinsko veće raspravljati već u ponedeljak.


Zatim će se raspravljati i na Skupštini opštine, a razgovaraćemo i sa građanima, da čujemo njihovo mišljenje, i tek tada ćemo doneti konačnu odluku, rekao je on.


Jedina prepreka za gradnju fabrike mogla bi da bude ne tako davna eksplozija municije u Vojnom skadištu, 2006. godine, koja je još u sećanju ovdašnjih žitelja. Međutim, kako je ukazao Paunović, municija koja je tu bila uskladištena i ova proizvodnja nemaju nikakve sličnosti.


Prema Paunovićevim rečima, nova fabrika bi se gradila na prostorima vojnih magacina koji ispunjavaju uslove za takvu proizvodnju, jer imaju neophodnu infrastrukturu i zapošljavala bi 40-ak dobro plaćenih radnika.


Ova lokacija je privlačna za investitora zbog blizine auto-puta i velikih potrošača privrednog eksploziva, koji je deficitaran i za sada se uvozi. Izgradnjom nove fabrike uvoz bi prestao. Paunović je naglasio i da fabrika ne bi zagađivala životnu sredinu i naglasio da opštinska vlast sigurno "neće doneti nekakvu odluku na štetu građana".

2024 © - Vesti online