Utorak 03.11.2015.
05:11
J. L. Petković - Vesti

Velibor pun košmara

theemotionmachine.com
Velibor Petrović je udaren letvom i ekserom po glavi (Foto: Ilustracija)

Velibora su napali dok se vraćao sa grupom prijatelja sa fudbala, a dan pre nego je trebalo da otputuje u Beograd, gde je kao odličan đak svoje, ali i muzičke škole u Stanišoru imao zakazan nastup sa svojim drugarima iz školske klupe na Sajmu knjiga.

- Jedan me je napao nožem i ja sam ga odgurnuo. Onda su me udarili letvom po glavi. Pao sam i izgubio svest. Kada sam otvorio oči počeo sam da bežim - ispričao je Velibor. U bolnici u svernom delu Kosovske Mitrovice gde i danas leži, lekari su konstatovali prelom vilice koja mu je operisana, povrede oka i ušne školjke. Tata Zoran i mama Sanja se ne odvajaju od njega. Lekari su rekli da će u školu i svakodnevnim obavezama jednog srednjoškolca moći da se vrati tek za četiri do pet meseci.

Uhapšena dva Albanca

Kosovska policija uhapsila je dvojicu Albanaca, sedamnaestogodišnjaka koji je pušten nakon 48 sati, i šesnaestogodišnjaka koji je pušten nakon iskaza. Roditelji još nemaju zvaničnih saznanja o napretku istrage.

- Pričom mu skrećemo pažnju da razmišlja o tome, mada smo svesni koliko je strašno, kolika je trauma, to što se našoj deci, Veliboru i njegovim drugarima dogodilo. Tukli su ih letvama na kojima su ukucani ekseri, metalnim šipkama, a jedan je u ruci držao i nož. Samo da nam je sin živ i zdrav - dodaje tata Zoran. Sa lakšim povredama prošao je i njegov drug, godinu dana mlađi Aleksandar.

2024 © - Vesti online