Petak 14.05.2010.
23:31
Vestionline

Vujasinović: Prokockali veliku prednost; Filipović: Vrhunski smo igrali

Partizan je poražen posle produžetaka sa 8:7, iako je imao prednost od 4:0 i 5:3.

Strelac tri gola za "crno-bele" i kapiten ekipe, Vladimir Vujasinović, smatra da je razlog poraza taj što je malo ko od igrača očekivao da će steći veliku prednost na početku meča.

"Onakav start meča ni mi nismo očekivali i mislim da smo zbog toga i izgubili. Kao da smo krenuli da čuvamo rezultat, umesto da smo krenuli još jače i završili meč. Kako su se oni vraćali u meč, mi smo isto tako polako padali u igri. Neke sudijske odluke su bile čudne, poput mog gola koji je poništen, ali nisu oni krivi za poraz. Italijanima čestitam, dokazali su kakva su ekipa", rekao je Vujasinović.

Junak italijanske ekipe i čovek koji se afirmisao u Partizanu, Filip Filipović (četiri gola), kaže da je njegov tim odigrao vrhunski i da je uspeo da se vrati iz velikog minusa.

"Odigrali smo vrhunski, bez obzira što smo na početku imali minus od četiri gola. Partizanu čestitam na velikoj borbi, ali sva priznanja idu mojim saigračima i navijačima koji su nas bodrili fenomenalno", rekao je Filipović.

Druga centralna figura meča, trostruki strelac, Mađar Tamaš Kašaš, kaže da ga je duel sa Partizanom veoma iscrpeo.

"Bila je to lavovska borba i svi smo bili iscrpljeni nakon meča. Presrećni smo zbog drugog uzastopnog finala i nadam se da u subotu nećemo praviti iste greške kao prošle godine. Moramo biti hladne glave u finalu", izjavio je Kašaš.

Partizan u subotu od 18 časova u Napulju igra protiv Juga za treće mesto u Evropi. U finalu će igrati, kao i prošle godine u Rijeci sastati branilac trofeja Primorac i Pro Reko. 

2024 © - Vesti online