Ponedeljak 02.11.2015.
13:36
Vestionline

Završen posao: Živkoviću ugovor na pet godina!

FK Partizan
Benfika kao sudbina: Andrija Živković

Tako piše portugalski "Rekord", uveravajući da je predsednik Benfike Luis Filipe Vijeira sredinom oktobra boravio u Beogradu kako bi utanačio detalje saradnje sa krilnim vezistom.

Prema informacijama iz Lisabona, Vijeira je pred gostovanje njegovog kluba Galatasaraju u Ligi šampiona, svratio do Srbije i pred Živkovića stavio petogodišnji ugovor. Jedina dilema ostaje da li će se on aktivirati već u januaru ili u junu naredne godine.

"Rekord" piše da Benfika ne želi da čeka, već da će u predstojećem prelaznom roku dovesti najboljeg fudbalera crno-belih ove sezone, kako ne bi rizikovala da je bilo ko pretekne (pominjali su se Valensija, Dortmund, Čelsi...). U tom slučaju Portugalci bi platili Partizanu obeštećenje, ali se ne navodi o kojoj sumi je reč. Prethodnog leta klub iz Humske je odbio 5.000.000 evra baš od Benfike.

Andrija Živković u januaru ima pravo da počne pregovore sa bilo kojim klubom, to mu dozvoljavaju propisi FIFA, s obzirom da mu narednog leta ističe saradnja sa crno-belima, koji su uspeli u osnovnoj nameri da ga zadrže posle blistavih izdanja na Mundijalitu, ali će ovoga puta morati da se pomire sa sudbinom. Ne samo da će ostati bez igrača, već i bez priželjkivane zarade, pošto usled nakaradnog ugovora koji je sklopila prethodna uprava mogu da računaju tek na 25 odsto od ukupne vrednosti transfera.

2024 © - Vesti online