Ponedeljak 02.11.2015.
12:29
potrosackisavetnik.com, Vestionline

Vaša kuća, javna SBB UniFi mreža

youtube.com
 

SBB je uspeo da uspostavi mrežu na tolikom broju lokacija tako što je počeo da emituje signal svoje bežične mreže uz pomoć uređaja koji se nalaze u kućama njihovih korisnika, piše Potrošački savetnik.

Bežični uređaji koje korisnici imaju u svojim domovima emitovaće dva odvojena signala. Jedan će biti rezervisan samo za korisnika, a drugi signal će biti javno dostupan.

Taj drugi signal je uključen bez izričite saglasnosti korisnika, pa se postavlja pitanje da li je to u skladu sa zakonom.

Pitanje je i da li će neko moći da pristupi Vašem računaru bez vašeg odobrenja preko javne mreže koju emituje uređaj u vašem domu...

U Sjedinjenim Državama su već pokrenute kolektivne tužbe protiv Comcasta koji je na isti način počeo da koristi uređaje svojih korisnika za uspostavljanje javno dostupne mreže.

Više o prednostima i potencijalnim opasnostima za korisnike nove SBB-ove usluge moći ćete da saznate u emisiji Potrošački savetnik, koja će se, u okviru Teme dana emitovati 3. novembra, između 12 i 13 sati, na programu radija Beograd 202.

2024 © - Vesti online